U zaleđu Rijeke sanirano 10 tisuća kvadrata Dubine, nekadašnjeg divljeg odlagališta otpada

“Unazad gotovo 10 godina nije saniran niti kubik otpada nekadašnje šljunčare Dubina”, javljaju iz Općine Jelenje

“Novo vodstvo Općine Jelenje uhvatilo se u koštac s problemom i vlastitim snagama pokrenulo sanaciju. Pogledajte prve impresivne rezultate na: https://www.youtube.com/watch?v=2pzhnaoLcMs , javljaju iz Općine Jelenje.

Podsjetimo, krajem prošle godine ugrađene su video kamere visoke rezolucije koje snimaju područje Dubine danji i noću, a prijestupnici se kažnjavaju (OVDJE).

Nekad gomile otpada, danas su očišćeni i izravnati platoi koji će u budućnosti proširiti poslovnu zonu Astra, a ista je prošle godine stavljena u 100% funkciju. Nastavlja se sa sanacijom i uređenjem vodozaštitnog područja Dubina.

“Najprije smo uveli video-nadzor te pokrili prostor kamerama koje snimaju u 4K rezoluciji, a nadzor kompletnog područja moguć je stručnim službama putem mobitela, tableta ili računala, što svakako olakšava svakodnevicu. Drastično je smanjen broj dovoza novog krupnog otpada i raznog smeća”, ističu u Općini Jelenje dodajući kako su nakon toga započeli radovi na sanaciji, a pritom je očišćeno više od 10.000 kvadrata i na tom su mjestu su sada čisti i ravni platoi.

Prostor je zaista poprimio novu dimenziju.

Čišćenje se naravno, kontinuirano nastavlja, poručuju iz Općine Jelenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari