U 39 GODINA 65.000 NOVOROĐENČADI

Sastali se zaposlenici ‘starog riječkog rodilišta’ Braće Sobol: ‘Naša ginekologija je bila za ono vrijeme jako napredna’

Screenshot Kanal Ri

Nakon nekoliko desetljeća sastali su se zaposlenici nekadašnjeg riječkog rodilišta Braće Sobol koje je na adresi Ive Marinkovića djelovalo od 1946. do 1985.godine. Više u video prilogu!

Inicijativu za okupljanjem spontano je pokrenula medicinska sestra Branka Radišić koja je prve godine staža u tom rodilištu, nekadašnjem sanatoriju, odradila kao primalja, piše Kanal Ri.

“Nosimo jako lijepe uspomene jer je bio kolektiv kompaktan, mlad, pun volje za radom, znanjem. To je nama svima bio drugi dom’, rekla je Branka Radišić.

Nakon 39 godina rada staro riječko rodilište spaja se s onim sušačkim u KBC- Rijeka koji do danas djeluje na istoj lokaciji. Zaposlenici su se raselili po raznim klinikama i ordinacijama no njih pedesetak nakon nekoliko desetljeća evociralo je uspomene.

U tih 39 godina rada starog riječkog rodilišta, kako ga i danas nazivamo, rođeno je više od 65 tisuća novorođenčadi.

‘Prije nego smo se odselili 1984.godine imali smo 2 050 poroda, a danas u KBC-u, prošle godine je bilo ispod 2 000 poroda”, rekla je umirovljena ginekologinja Jasna Gobić.

Primarijka Gobić autorica je i monografije o rodilištu.

Povijest se ponavlja. Nakon 39 godina sadašnje riječko rodilište ponovno se seli, sa Potoka na Sušak u novu bolnicu za ženu i dijete, piše Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari