EUROPA ZA MLADE

Savjet mladih PGŽ u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Rijeci održao konferenciju o Europi za mlade

Savjet mladih Primorsko – goranske županije u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci organizirao je konferenciju “Europa za mlade“.

„Europska unija nije samo nešto o čemu slušamo na televiziji i o čemu čitamo na internetu. Europsku uniju činimo svi mi, njezini stanovnici. U izazovnim vremenima današnjice razgovarati o budućnosti Europske unije važnije je nego ikada. Upravo zato došli smo na ideju organizacije ove konferencije kako bi približili rad Europske unije i Europskog parlamenta svim mladima naše županije te dali odgovore na pitanja o prioritetima i izazovima u oblikovanju zajedničke budućnosti“, navela je predsjednica Savjeta mladih PGŽ Magdalena Vrkić koja je ujedno moderirala ovu konferenciju.

Uvodni govor održao je dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Saša Drezgić zaželjevši svima toplu dobrodošlicu dok je glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih RH Marijo Rajić održao uvodno predavnje.

Razgovaralo se o tri aktualne teme, uvođenju eura u Hrvatskoj, zelenoj Europi i stručnoj praksi u EU koja otvara poslovne prilike i perspektive mladima.

Panelisti su bili europarlamentarci Karlo Ressler i Romana Jerković, direktor HEP ODS d.o.o. Elektroprimorje Rijeka Vitomir Komen te profesori Ekonomskog fakulteta u Rijeci Vesna Buterin, Stella Suljić Nikolaj i Saša Čegar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views