SEDMI DAN U MJESECU, A “POKAZ” NIJE KUPLJEN: Potpuni krah sustava prodaje Rijeka City Carda!

Učenici, studenti, građani… koji koriste javni gradski prijevoz ovih dana (s pravom) negoduju (blaga riječ) protiv Autotroleja i gradske uprave na sav glas: iako je od (građanima nametnutog) uvođenja Rijeka City Carda mjesecima obećavano kako će se sustav upisivanja novčanih sredstava na RCC krajnje pojednostaviti, a kupovina „pokazne karte“ učenicima i studentima neće oduzimati previše dragocjenog im vremena, i ovog mjeseca svjedočimo posve suprotnoj slici. Iako je komercijalna banka-partner Grada u ovom „poduhvatu“ također na sav glas hvalila prednosti RCC-a, a i danas u gradskim prostorima reklamira svoje usluge, što mnoge građane već podosta i nervira.

Nakon uvođenja aparata za izdavanje brojeva klijentima barem za šalterima nema nesnosne gužve
Nakon uvođenja aparata za izdavanje brojeva klijentima barem za šalterima nema nesnosne gužve

Tako smo i večeras, negdje oko 19.30 sati, snimili ove fotografije, a pola sata prije uzeli smo broj iz automata koji pomaže utvrđivanju redoslijeda kupaca. Na broju je stajalo da smo 930. klijent po redu, a svijetleći displej pozivao je 700-inekog klijenta za upis prava na RCC. Znači, najmanje par sati čekanja da se dođe na red za upis prava na RCC!

Još početkom mjeseca pitali smo glasnogovornicu KD Autotrolej zašto i ovoga mjeseca „zapinje“ s prodajom „pokaznih“. Dobili smo odgovor kako je internetski sustav prodaje odnosno upisa prava na RCC „pao“ zbog tehničkog kvara, a sudeći prema iskustvima čitatelja koji na taj način novcem „pune“ svoj RCC kvar je otklonjen tek jučer.

U svakom slučaju, riječki učenici, studenti i svi drugi građani vjerojatno nakon škole, ili prije škole, imaju pametnijeg posla od stajanja nekoliko sati u redu da bi kupili pokaznu kartu, pa stoga gospodo kojima je u opisu posla da ove probleme riješite, domislite se nekog načina da ljudima-korisnicima usluga koje usto skupo plaćaju uskratite ove muke!

 

[highlight]

Dašak pozitive – kontrolori karata “gledaju kroz prste”

Valjda po uputama vrhuške KD Autotroleja, a vjerojatno u želji da dodatno „ne talasaju“, prema viđenom a i pričama naših čitatelja kontrolori karata u autobusima Autotroleja početkom listopada vrlo su blagonakloni prema putnicima koji nemaju voznu kartu, ali imaju RCC kartice s uplaćenim sredstvima za rujan a nisu još uspjeli „produžiti“ valjanost kartice za listopad. Zasad ta prešutna „igra popuštanja“ kontrolori-putnici funkcionira, a dokle će – ne znamo.

[/highlight]

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari