GRAD RIJEKA SUFINANCIRA PROGRAM

„Školsko poslijepodne samo za mene“ i ove godine u OŠ Nikola Tesla

Grad Rijeka će i u ovoj školskoj godini sufinancirati program „Školsko poslijepodne samo za mene“ u Osnovnoj školi Nikola Tesla.

Program „Školsko poslijepodne samo za mene“ namijenjen je učenicima u riziku od školskog neuspjeha i nastanka poteškoća u ponašanju od prvog do osmog razreda Osnovne škole Nikola Tesla. Program okuplja učenike kojima je potreban dodatan oblik podrške – učenike iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa, učenike s određenim razvojnim teškoćama, učenike s teškom obiteljskom situacijom te učenike pripadnike romske nacionalne manjine.

Kako je odlučeno na 23. gradonačelnikovom kolegiju, Grad Rijeka osigurava sredstava za plaću za redovan rad, doprinos za obvezno zdravstveno osiguranje, naknadu za prijevoz na posao i s posla za jednog provoditelja programa u iznosu do najviše 72.770,00 kuna.

Ciljevi rada su pružanje podrške učenicima u riziku od školskog neuspjeha i nastanka poteškoća na emocionalnom planu te poteškoća u ponašanju, odnosno skrb za psihofizičko zdravlje najranjivijih skupina učenika Škole. U sklopu Programa aktivno se potiče razvoj radnih navika, stjecanje vještina efikasnijeg učenja te kulturnih i higijenskih navika kod učenika. Također, učenike se, u sklopu programa, potiče na usvajanje zdravih životnih navika, socijalnih i komunikacijskih vještina te pozitivne slike o sebi. Integracija među vršnjacima u razrednim odjelima i samoj Školi, koja će polučiti i bolji školski uspjeh, važan je cilj programa koji se horizontalno proteže kroz sve aktivnosti. Ostvarenju ciljeva doprinosi kontinuirana i intenzivna suradnja s roditeljima i skrbnicima učenika korisnika.

Program je pokrenut 2016. godine financiranjem od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“ koja osigurava financiranje za samo jednu godinu. Kako je Program rezultirao velikim uspjehom te ostvarenjem postavljenih ciljeva, Grad Rijeka nastavio je pružati podršku provedbi Programa kako bi djeca mogla nastaviti, u prijateljskom i poticajnom okruženju, razvijati pozitivan odnos prema učenju i školi, stjecati nova znanja i vještine što značajno doprinosi njihovom psihofizičkom razvoju, kao i boljem školskom uspjehu. Ovdje valja istaknuti kako su sve navedene aktivnosti za sve učenike korisnike u potpunosti besplatne.

Provedene evaluacije i svi mjerljivi pokazatelji upućuju na visoku efikasnost Programa. Učenici koji su prije uključivanja u Program imali veliki broj negativnih ocjena, izostanaka i teškoća u praćenju nastavnih sadržaja, nakon uključivanja u „Školsko poslijepodne samo za mene“ postižu vrlo dobar i odličan uspjeh.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari