RIJEČKA „ŠKOLA ZA ŽIVOT“ Gradonačelnik i suradnici posjetili prvašiće u OŠ Nikola Tesla

OŠ Nikola Tesla jedna je od 74 škole u Hrvatskoj koje kreću s radom po novom eksperimentalnom odgojno-obrazovnom programu naziva „Škola za život“, a ovom je prilikom školu posjetila i Branka Ramljak, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja

Povodom prvog dana škole, u riječkim se osnovnim školama dočekuju prvašići koji će danas po prvi puta zasjesti u školske klupe, a jednu od njih, OŠ Nikola Tesla, posjetio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Najmlađi osnovnoškolci i njihovi roditelji dočekani su uz prigodnu glazbeno-scensku priredbu koju su izveli učenici starijih razreda, a uz gradonačelnika, priredbi su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, pročelnica gradskog Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj, zamjenik župana PGŽ Petar Mamula kojih je dočekala ravnateljica škole Tatjana Bandera-Mrakovčić.

OŠ Nikola Tesla kreće s radom po novom eksperimentalnom programu „Škola za život“

Gradonačelnik Obersnel učenicima je poželio lako usvajanje novih znanja i vještina te godinu ispunjenu ljubavlju, smijehom i veseljem.

„Upravo počinje jedno od najvažnijih razdoblja u vašem životu, zbog toga je potrebno da jedni prema drugima budete dobri, pristojni, vrijedni, nasmijani i uvijek spremni na uzajamna pomaganja“, rekao je Obersnel.

OŠ Nikola Tesla jedna je od 74 škole u Hrvatskoj koje kreću s radom po novom eksperimentalnom odgojno-obrazovnom programu naziva „Škola za život“, a ovom je prilikom školu posjetila i Branka Ramljak, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, koja je kazala kako je potrebno da i učitelji i djeca u krenu motivirani i s punim entuzijazmom i optimizmom.

Prvašiće su dočekali učenici viših razreda prigodnom glazbeno-scenskom izvedbom

„Vi imate čast biti ti koji će prvi učiti po novom programu, usmjerenom na novi način učenja uz puno igre, na razmišljanje, propitkivanje, uvažavanje i prihvaćanje drugih“, kazala je Ramljak prvašićima, navodeći kako će u njegovoj implementaciji zasigurno biti grešaka, koje treba pratiti, evaluirati i popraviti, te naposljetku primijeniti kao standard u cijelom nacionalnom školstvu.

Petar Mamula, Andrej Poropat, Branka Ramljak i Vojko Obersnel

U sklopu svečanosti, uspostavljen je video-poziv s još četiri osnovne škole koje započinju s provedbom programa „Škole za život“, a učenike, učitelje i ostale uzvanike pozdravila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Školsku godinu 2018./2019 pohađat će oko pola milijuna učenica i učenika osnovnih i srednjih škola kojih će podučavati oko pedeset tisuća učiteljica i učitelja, a eksperimentalni program „Škola za život“ obuhvatit će oko osam i pol tisuća učenika u sedamdeset i četiri škole u Hrvatskoj.

VIDEO DANA: