ŠPICA SEZONE

VideoSlobodni krevet na Kvarneru i hrvatskoj obali se jedva nađe: Evo što turisti na otoku Krku kažu o usluzi i cijenama

Najviše gostiju odmara u kampovima i u obiteljskom smještaju

Kalendarski špica sezone je za nama, ali to se ne osjeti po broju turista, kojih je sada u našoj zemlji preko milijun i sto tisuća. I ovaj vikend u kilometarskim kolonama vozi se kroz Hrvatsku, a slobodni krevet jedva se nađe.

Turistima se teško odlučiti koji kadar fotografirati, jer priroda je nestvarna. I to je jedan od prvih odgovora kojeg daju na pitanje zašto baš Hrvatska, izvještava Ida Balen za RTL.hr.

”Lani smo također bili na odmoru ovdje, u vašoj prekrasnoj zemlji. Jako je lijepo, čisto more, ljudi”, kazao je Steffen Kaufmann iz Njemačke.

Važan razlog zbog kojeg je Krk među turističkim rekorderima je i prometna povezanost – svim putevima. U gradu Krku trenutno je 15 tisuća gostiju, u Omišlju 11 tisuća, a među njima je Karolina. Tu je jedna od atrakcija i pogled na industriju i LNG kojem je povećan kapacitet, a o povećanju smještajnih kapaciteta slobodno bi mogli razmisliti i u ovom kampu, jer stalno su puni- još od lipnja.

”Ne smeta nam pogled na industriju, ustvari je lijepo. Vidi se i grad na drugoj strani, tako da je dobro”, komentirala je Karolina Tomčak iz Poljske.

Najviše gostiju odmara upravo u kampovima i u obiteljskom smještaju. U Malinskoj nema slobodnih apartmana.

”Ima više od 1200 privatnih iznajmljivača, a na dnevnoj bazi dobivamo sigurno najmanje po 20, 30 upita i traži se krevet više”, rekla je Gordana Stanković, predsjednica obiteljskog smještaja i turizma Malinska Dubašnica.

”Usluga je nevjerojatna, a cijene su malo više nego što smo navikli u ostatku zemlje, osjeti se da smo na otoku i skuplje je, ali i dalje je dobro”, kazao je Jan Hertweck iz Njemačke.

”Nego se dosta cjenkaju i sve im je skupo. Skupo. Kompletno je skupo sve. Srednji stalež smo izgubili”, izjavio je Marin Božić, vlasnik brodova za iznajmljivanje.

Ipak, prema procjeni HNB-a, ukupni ovogodišnji prihod od turizma bit će preko 11 milijardi eura, što je za 800 milijuna eura više nego 2019. Istina je da su cijene mahom otišle uvis, izvještava Ida Balen za RTL.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views