SNIMI I DOJAVI POLICIJI: Nadograđena mobilna aplikacija “Sigurnost i povjerenje”

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj predstavljena je nova verzija aplikacije „Sigurnost i povjerenje“.

Novu verziju aplikacije, kojom je građanima omogućeno slanje i video zapisa, prezentirao je voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije Darko Stanković. Kao i prethodna verzija, aplikacija je dostupna za sve tri platforme (Apple, Windows, Android) te će se građanima koji već imaju instaliranu aplikaciju u centru za upravljanje (App Store, Google Play, Windows Store) pojaviti obavijest o mogućnosti nadogradnje. Oni građani koji nemaju instaliranu prvu verziju, mogu instalirati novu verziju aplikacije.

Podsjećamo da je riječ je o aplikaciji za mobilne telefone putem koje građani mogu anonimno prijaviti događaje i to slanjem fotografije, a od sada i slanjem video zapisa događaja na centralni portal MUP-a. Uz fotografiju ili snimku može se dodati i detaljan opis prijave. Nakon zaprimanja dojava će biti proslijeđena nadležnoj ustrojstvenoj jedinici.

Aplikacija se može besplatno preuzeti ovisno o vrsti tzv. pametnog telefona s kojim se građanin služi, a za njeno korištenje odnosno slanje prijave potreban je pristup internetu.

Policijski službenici koji pregledavaju dostavljene fotografije i snimke mogu ostvariti i interakciju s pošiljateljem, ali je ta interakcija potpuno anonimna.

Aplikacija se može preuzeti putem bannera objavljenih na web stranici Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno policijskih uprava.

Od početka primjene aplikacije “Sigurnost i povjerenje”, Policijska uprava primorsko-goranska zaprimila je ukupno 222 dojave građana, od kojih je 181 dojava prihvaćena te proslijeđena na rad.

U nastavku donosimo i linkove za bannere putem kojih se aplikacija može preuzeti:
Apple
https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8
Google
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup
Windows
https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

Iz Policijske uprave primorsko-goranske podsjećaju kako je način slanja dojava vrlo jednostavan, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega fotografiju/snimku pošalje centralnom portalu MUP-a.
Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima koji zaprime poruku kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari