Spektakl u Opatiji! Maškarani klapski maraton – Klapa Skalin apsolutni pobjednik

Originalan, spektakularan i zabavan – takav je bio 11. Maškarani klapski maraton, jedno je od najveselijih i najzabavnijih karnevalskih događanja na Kvarneru

Oko 2 000 posjetitelja i sudionika stopljenih u vrhunsku atmosferu, preko tri sata je uživalo u zanimljivim i dosjetljivim izvedbama, tekstovima i aranžmanima, koreografijama i izvedbama klapa za koje se može sa sigurnošću reći da su se itekako pripremile za svoje nastupe.

Sve je započelo maestralnim izlaskom na pozornicu nenadmašnih voditelja Marija Lipovšeka Battifiace i Dražena Turine Šajete kojima se pridružila i “Predsjednica u odlasku” koju je odlično odigrao inače i predsjednik ocjenjivačkog suda Nikola Peršić. I već u prvim sekundama manifestacije bilo je jasno da će ovo biti doista spektakularna večer. Potvrdili su to i Frlanski te Žejanski zvončari koji su na kraju svojih nastupa zajedno zazvonili i time izazvali oduševljenje publike.

Nakon tradicionalne uvodne skladbe Ženske klape Volosko, show se nastavio pod voditeljskom palicom spomenutog dvojca, koji je izazivao salve smijeha u dvorani, pa je uslijedio i natjecateljski dio u kojem je nastupilo 10 klapa.

Redom su nastupali:

  • Klapa Teha Cres – “Kokolinda 2. dio (Oproštajna)”
  • Klapa Reful Rijeka – “Maškare su prišle”
  • Klapa Trogirski kanti – “Grintavica”
  • Klapa Grobnik – “Mi imamos mnogos problemos”
  • Klapa Kolura Split – “Ta tvoja zemlja mala”
  • Klapa Mirakul Opatija – “Don Žuan”
  • Klapa Kamelija Opatija – “Samo bla, bla, bla”
  • Muška klapa Kastav – “Izbor hrvatskega supertalenta”
  • Klapa Skalin Matulji – “Opatija stars”
  • Klapa Valdibora Rovinj – “Dobili smo presidente, mejo de njente”.

Nastupe klapa ocjenjivao je ocjenjivački sud u sastavu: Nikola Peršić, Jadranka Čubrić, Eduard Kišić, Betty Jurković, Tony Cetinski, Tamara Brusić, Aleksandra Kućel Ilić, Vera Aničić, Mario Mlinarić, Daniela Grlaš, Marina Medarić i Andrej Baša, a publika je glasala putem 1 500 glasačkih listića na kojima je zaokruživala svog favorita. Dok su se zbrajali glasovi, publiku je vrhunski zabavila klapa Baladur koja je, povodom Valentinova, izvela splet najljepših hrvatskih ljubavnih skladbi, a kojoj je publika zdušno pomagala zborskim pjevanjem.

Rezultati ovogodišnjeg MKM-a

Treću nagradu ocjenjivačkog suda osvojila je klapa Kamelija, drugu klapa Kastav, a prvu klapa Skalin. Nagrade je uručio predsjednik ocjenjivačkog suda Nikola Peršić. Nagradu “Zlatni karić” za najbolju a capella izvedbu, po ocjeni ocjenjivačkog suda, osvojila je klapa Kolura kojoj je nagradu uručio pusni gradonačelnik Dule.

Organizatorica i idejna začetnica MKM-a Irena Radovanović uručila je nagrade najboljima po glasovima publike a to su: 3. mjesto sa 125 glasova osvojila je klapa Mirakul, 2. mjesto sa 127 glasova klapa Kastav, a 1. mjesto je uvjerljivo osvojila klapa Skalin za izvedbu točke “Opatija Stars” koja je osvojila 501 glas.

Tako je klapa Skalin postala uvjerljivi pobjednik, a pobjedničkim nastupom i ispaljivanjem konfeta u cijeloj dvorani završen je 11. Maškarani klapski maraton, za kojeg možemo reći da je svakako još jedan jaki opatijski brend čemu svjedoče i rasprodane ulaznice danima prije događanja, kao i nazočnost brojnih medija među kojima i nekih iz inozemstva.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari