120 SPORTSKIH AKTIVNOSTI

Sportaši Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke otputovali na međunarodni događaj ”Sport4Cancer” u Španjolsku

Sportaši iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke danas, 19.04.2023. otputovali su za Španjolsku gdje sudjeluju na međunarodnom događaju ”Sport4Cancer” koji organiziraju Sveučilište Murcia (Španjolska) i Sportska unija regije Murcia.

Manifestacija uključuje više od 120 sportskih aktivnosti. Od 20. do 23. travnja 2023. dvorane u Cartageni, San Javieru, San Pedru i Los Alcázaresu (Murcia, Španjolska) bit će ispunjene natjecanjima, izložbama i besplatnim aktivnostima za svu publiku.

”Sport4Cancer” je Erasmus+ projekt koji sufinancira Europska unija uz sudjelovanje 12 europskih partnerskih organizacija iz Francuske, Njemačke, Bugarske, Turske, Grčke, Portugala, Italije, Hrvatske, Slovenije, Turske i Litve.
Događaj, koji će se održati u gradovima Cartagena, San Javier, San Pedro del Pinatar i Los Alcázares, organiziran je kao rekreativni događaj, ali ima društveni i solidarni interesa, s aktivnostima prikupljanja sredstava za španjolsku udrugu za borbu protiv raka i treba dati vidljivost aktivnostima Zaklade ‘’Never Surrender’’ koja promiče vježbe snage među oboljelima od raka za poboljšanje kvalitete života, kao i Zaklade ‘’Aladina’’.

Program je osmišljen s više od 120 nautičkih, vodenih i drugih aktivnosti na plaži za sve uzraste. Održat će se izložbe i natjecanja koja će uključivati razne aktivnosti: penjanje na stijeni, go-karting, jahanje, natjecanja u streličarstvu itd. Na aktivnostima ‘’Sport4Cancer’’- Mar Menor Games sudjeluje više od 150 volontera iz različitih zemalja koji će pomoći u organizaciji.

‘’Sport4Cancer’’ ima podršku vodećih tvrtki u svom sektoru, kao što su Instituto Universae, El Pozo Alimentación, Opel Marcos Automoción, CAR Región de Murcia, između ostalih.

Kongres, koji sufinancira Europska unija, također podržava Zaklada ‘’Seneca’’.
Više o projektu na: http://www.sport4cancermmg.com/

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari