VAŽNO

Središnji odjel Filodrammatica će se zatvoriti na mjesec dana

Središnji odjel Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka bit će zatvoren za korisnike od 9. 5. do 11. 6. 2022. godine zbog redovne revizije te pripreme fonda za rad u novoj zgradi knjižnice u kompleksu „Benčić“ na principu nove tehnologije.

Iako nije riječ o ugodnoj situaciji s obzirom na važnost i popularnost odjela među građanima dva su osnovna razloga za nužno jednomjesečno zatvaranje – odvija se redovna revizija fonda te ključan dio pripreme fonda za rad u novoj zgradi knjižnice u kompleksu „Benčić“ na principu nove tehnologije. Naime, u novom prostoru koristit će se specifična RFID tehnologija što podrazumijeva niz pripremnih radnji (ljepljeljnje RFID naljepnice na svaku knjigu, povezivanje svake naljepnicu s online kataložnim zapisom knjige…).

U navedenom razdoblju razdoblju zakasnina se za sve posuđene knjige u navedenom odjelu neće se obračunavati. Knjige će se ujedno moći vratiti u kutiju ispred knjižnice od ponedjeljka do petka od 8 do 19.30 sati te subotom od 8 do 13 sati.

Važna novost koja će olakšati prebrođivanje situacije je uvođenje mogućnosti posudbe pete knjige u ograncima Gradske knjižnice Rijeka ne bi li se ublažio jednomjesečni život bez Filodrammatice.

Svim članovima Gradske knjižnice Rijeka na raspolaganju je ostatak mreže koji funkcionira prema uobičajenom načinu rada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj