OBILJEŽAVANJE

Galerija | Polaganjem vijenaca obilježen Dan oslobođenja Rijeke

Povodom Dana oslobođenja Rijeke od fašizma, delegacija Grada Rijeke predvođena riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem položila je vijence na spomen obilježja antifašistima.

Gradonačelnik Filipović u pratnji pročelnika Odjela za upravu i samoupravu Mladena Vukelića položio je vijenac na spomeniku Lubanj, podignut na jednoj od ključnih točaka velike bitke za oslobođenje Rijeke, na brdu Lubanj, čiji je vrh Pleš (499 m) najviša točka područja grada Rijeke, nakon čega je delegacija Grada Rijeke zajedno s predsjednikom Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke Dragutinom Rađenovićem položila vijenac i na spomen-kosturnici na Starom Groblju Drenova.

Vijenac je također položen i kod spomen-kosturnice te u spomen-kosturnici na Trsatu gdje je delegacija bila predvođena predsjednicom Gradskog vijeća Grada Rijeke Anom Trošelj i pročelnikom Zdravkom Ivankovićem.

Na Partizanskom groblju Kozala, gradonačelniku Filipoviću pridružili su se i pročelnici Ivan Šarar i Maja Malnar, dok su uz delegaciju Grada Rijeke vijence na Spomenik oslobođenja na Delti položile i delegacije Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke te delegacija Primorsko-goranske županije predvođena zamjenikom župana Vojkom Brautom.

Dan oslobođenja Rijeke obilježava se svake godine 3. svibnja kada se prisjećamo bitke za Rijeku kao jedne od najtežih na našem području u Drugom svjetskom ratu, a tijekom borbenih operacija, od 16. travnja do konačnog oslobođenja poginulo je gotovo tri tisuće partizana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari