IZNOS OD 85.175.000 KUNA

Stigla jedna ponuda za izgradnju kolodvora Žabica, ‘teška’ je 25% više od tražene cijene!

Foto: Riportal

Na natječaj za prodaju zemljišta za izgradnju autobusnog kolodvora Zapadna Žabica stigla je jedna ponuda.

Ponudu je predala tvrtka Best-in-Parking Razvoj iz Zagreba i riječ je o iznosu od 85.175.000 kn, što je za oko 25% više od tražene cijene, javlja Radio Rijeku.

“Podsjetit ću da ukupna površina građevne čestice Kompleksa Žabica u vlasništvu Grada Rijeke i TD Rijeka plus na kojoj se planira izgradnja višenamjenske građevine kompleksa Žabica, koja obuhvaća autobusni terminal, garažu te poslovne i trgovačke sadržaje, iznosi 14.810 m²”, rekao je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Minimalna početna cijena na natječaju bila 4465,90 kuna za m2, dok je ponuditelj dao cijenu od 5,750,00 kn za m2.

“Prije konačne odluke o prihvatljivosti ponude, provest će se potpuna analiza dostavljene dokumentacije, a bude li ponuda valjana očekujem da će se uskoro naći i pred gradskim vijećnicima.

Držim da je ovo definitivno način na koji Rijeka kroz otprilike tri i pol godine može dobiti i autobusni kolodvor i sve druge predviđene sadržaje na Žabici”, rekao je Filipović za Radio Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari