Stigla nova fronta, Meteoalarm izdao žuto upozorenje za Istru i Kvarner

Izvor: Istramet

U subotu je stigla nova fronta a glavnina nestabilnosti očekuje se na moru srednjeg Jadrana

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena i osvježenja, svjedočimo novoj brzoj promjeni koja donosi lokalne grmljavinske pljuskove.

U subotu nam je stigla oslabljena hladna frontu koja bi mogla donijeti obilnu kišu većem dijelu Istre i Kvarnera, no glavnina olujnih sustava razvit će južnije na otvorenom moru srednjeg Jadrana gdje su mogući jaki neverini, predviđa Istramet.

Usprkos brzom premještanju fronte, na našem području izgledna je pojava intenzivnijih lokalnih grmljavinskih pljuskova, naročito u gorju. Na otvorenom moru bit će neverina koji mogu uzrokovati prolazno jak vjetar promjenjivog smjera, uz obalu mjestimice čak i zapadnjaka.

Izdano žuto upozorenje

Povodom pogoršanja vremena, DHMZ je putem platforme Meteoalarma izdao žuto upozorenje za Istru i Kvarner. Upozorenje se odnosi na mogućnost izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Vjerojatnost pojave grmljavine pritom je veća od 40 posto.

Najžešće narančasto upozorenje izdano je za splitsku regiju. Upozorenje se odnosi na mogućnost grmljavinskih pljuskova koji mogu donijeti više od 40 mm oborina u kratkom vremenskom roku, vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 60 %.

Smirivanje u nedjelju…

Vrijeme će se smiriti već u noći na nedjelju, stoga će drugi dio vikenda donijeti povoljnije vremenske prilike. Prevladavat će pretežno sunčano i ugodno toplo ljetno vrijeme uz dnevne temperature zraka oko 28 °C. Uz jači razvoj oblaka u gorju i dalje može biti lokalnih pljuskova, javlja Istramet.

Ugodno toplo ljetno vrijeme uz temperature zraka oko prosjeka za doba godine nastavit će se i početkom idućeg tjedna. Vrijeme za poželjeti, bez toplinskih valova!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari