'U ŽUPANIJI SPREMNIJI NA SURADNJU'

Štimac: Filipović moj glas za proračun ne bi dobio i da sam bio na sjednici Gradskog vijeća

Također je kritizirao nedostatak volje da se prilikom sazivanja sjednica Gradskoga vijeća i Županijske skupštine ne zakazuju u isto vrijeme

„Da je gradonačelniku Marku Filipoviću stvarno bilo stalo da mu vijećnici prihvate rebalans proračuna, više bi se potrudio – a nije! Za “prolaz” mu je trebalo 17 glasova, a moj glas ionako nema jer ga ne zaslužuje. Stoga mu ne bi rebalans “prošao” ni da sam umjesto na sjednicu Skupštine PGŽ ipak otišao na sjednicu gradskog vijeća.“, napisao je na svom Facebook profilu nezavisni gradski vijećnik Davor Štimac.

Također je kritizirao nedostatak volje da se prilikom sazivanja sjednica Gradskoga vijeća i Županijske skupštine ne zakazuju u isto vrijeme.

„Za to je potrebno samo malo dobre volje“ dodao je Štimac uz napomenu, da su – za razliku od Grada – u Županiji spremniji na suradnju i prihvaćanje dobrih prijedloga.

Jedan od Štimčevih prijedloga na Skupštini PGŽ odnosio se na uključivanje Primorsko goranske županije u financijski oporavak Psihijatrijske bolnice Lopače kojom upravlja Grad.

Financijska nestabilnost te Ustanove aktualan je problem Grada Rijeke kao osnivača, ali i PGŽ-a na čijem se teritoriju nalazi. U Lopači su preostala još samo četiri specijalista psihijatra pa u takvim okolnostima teško funkcionira.

S obzirom na riječi pročelnice Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragice Marač, čini se da višemjesečni Štimčev angažman kao predsjednika gradskog Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, na spašavanju bolnice Lopača postiže učinak.

Najavljen je skori sastanak s predstavnicima Grada Rijeke i moguće potpisivanje Ugovora kojim bi dio Lopače za smještaj dementnih bolesnika postao dio mreže županijskih socijalnih ustanova. Time bi se oslobodio dio smještajnih kapaciteta u Domu umirovljenika na Kantridi. Decentralizirana sredstva s državne razine u tom bi slučaju pomogla financijski oporavak Lopače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari