LOKALNI IZBORI

Štimac: “Građane bi zanimalo koliko je privatna ordinacija Nikole Ivaniša dobila novaca iz općina i gradova pod upravom PGS-a”

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Ne vidim po čemu bi privatne donacije mojih simpatizera i prijatelja bile upitne?”, reagira Davor Štimac

Na javno traženje Nikole Ivaniša da kandidati za gradonačelnika Rijeke, a posebno Davor Štimac, objave financijere svoje kampanje, reagirao je Davor Štimac.

“Drago mi je što je gospodin Ivaniš pokrenuo pitanje financiranja kampanje, s obzirom da moju financiraju pojedinci koji daju vlastiti novac za promjene u koje vjeruju, a nas zanima tko financira njegovu. Budući da je aktualni zamjenik gradonačelnika, možda ga financiraju građani Rijeke, pa čak i ona ogromna većina koja je nezadovoljna kako zajedno s SDP-om gospodin Ivaniš vlada Rijekom”, reagira Davor Štimac na priopćenje Ivaniševa stožera.

Ivaniševu inicijativu smatra promašenom i “običnim politikantskim spinom”, budući da, kaže, zakon svim kandidatima propisuje otvaranje posebnog računa i podnošenje financijskih izvještaja Državnom izbornom povjerenstvu.

“Mi ćemo sve obveze, sukladno zakonu, naravno i ispuniti, ali nam ne pada na pamet da račune polažemo čovjeku koji je do podne vlast a popodne glumi protukandidata svom šefu i koji se stavlja u ulogu vrhovnog arbitra.

Ne vidim po čemu bi privatne donacije mojih simpatizera i prijatelja bile upitne? Pa zakon i predviđa da se na taj način kampanje financiraju. Svatko ima pravo sa svojim novcem financirati ono što želi. Ja mislim da bi građane puno više interesiralo koliko je privatna ordinacija Nikole Ivaniša dobila novaca iz općina i gradova pod upravom PGS-a čiji je on počasni predsjednik. To je stvarni interes javnosti, sve drugo su spinovi i nedostatak sadržaja u vlastitoj kampanji”, rekao je Davor Štimac.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari