DOLAZI VIŠE OD 300 NATJECATELJA

Stiže više od 300 natjecatelja: U subotu u Centru Zamet Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima

Stiže više od 300 natjecatelja: U subotu u Centru Zamet Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima

U dvorani Centra Zamet ove će se subote, s početkom u 10 sati održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima.

Riječ je o jednom od tri veslačka natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e, a prema riječima direktora natjecanja Andreja Smilovića, ove godine u Rijeku na natjecanje stiže više od 300 natjecatelja. „Broj natjecatelja nam pokazuje kako se nakon dvije duge i teške covid godine polako vraćamo u normalu što je želja svih klubova i sportaša. Ovo je postolimpijska godina koju većina sportaša uzima za odmor i pripremu za novi olimpijski ciklus, tako da nam ove godine ne dolaze Valent Sinković i Damir Martin, ali nam stižu braća Lončarić i sestre Janković kao i čitava plejada mlađih i mladih juniora“, rekao je Smilović.

VIDEO DANA:

 

Predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac istaknula je kako je veseli što se natjecanje po broju natjecatelja vraća u normalu i to u godini kada je Rijeka Europski grad sporta. „Početkom tjedna na postamentima na Korzu je otvorena i izložba o 100 godina povijesti Veslačkog kluba Jadran, tako da možemo reći je Rijeka ovog tjedna sva u znaku veslanja“.

Organizator je Veslački klub Jadran Rijeka u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom, a Otvoreno prvenstvo Hrvatske dobar je način za zainteresirati mlade ljude da se počnu baviti veslanjem.

Prema riječima tajnice Veslačkog kluba Jadran Ree Čargonja njihova škola veslanja trenutno broji 50-ak članova, podjednaki je broj dječaka i djevojčica, a idealna dob za započet s treninzima je 12, 13 godina. „Treninzi se pod stručnim vodstvom naših trenera i odvijaju tri puta tjedno, a svi naši članovi imaju mogućnost i korištenja teretane. Stalno se trudimo dodatno poboljšati i proširiti kako infrastrukturu tako i naš stručni kadar. Grad smo na moru i bilo bi šteta da bilo tko koga veslanje barem malo zanima da se ne proba okušati u ovom sportu“, zaključila je Čargonja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari