STIŽU NOVE KARTICE ALI… Produljeno je trajanje gradskih DC Rijeka City Card prepaid kartica

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tijekom ove godine ističe valjanost gradskih DC RCC prepaid kartica koje osim korištenja za javni prijevoz i parking imaju i platnu funkcionalnost

Erste Card Club d.o.o. je tim povodom krajem siječnja započeo s procesom obnove postojećih kartica. Nove kartice su ujedno prepoznatljive i po novom dizajnu, vizualno prilagođenom projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Naknada za izdavanje nove kartice je 30,00 kn, a po uplati naknade ECC će građanima novu karticu poslati na kućnu adresu. Postupak izdavanja time je bitno olakšan i brži no ranije. Nove kartice vrijedit će tri godine, točnije do 2022. godine.

Sve građane čijim karticama u ovom mjesecu ističe valjanost, ECC je već dopisom obavijestio o isteku valjanosti kartice te im je poslana i uplatnica sa svim potrebnim informacijama za plaćanje naknade. Naknadu je moguće platiti online bankarstvom, u poslovnicama banaka, Hrvatske pošte i FINE, kao i na svim prodajnim mjestima koja omogućuju plaćanje računa. Oni građani kojima kartica ističe u veljači i kasnije, takve će dopise također dobiti u danima koji slijede.

Građanima koji obnove karticu, automatski će se na novu karticu prepisati postojeća prava za javni gradski prijevoz koja su im bila upisana na dosadašnje kartice, obavještavaju korisnike iz Grada Rijeke. To znači da neće imati potrebe odlaziti u Autotrolej kako bi im se prebacio upis godišnjeg, odnosno mjesečnog pokaza, nego će im to pravo automatski biti prepisano na karticu.

Sredstva koja su bila uplaćena na dosadašnju DC RCC karticu, također će se automatski prenijeti na novu karticu te će njima korisnik moći raspolagati s prvim danom važenja kartice.

Dodatno, Erste Card Club je u dogovoru s Autotrolejem u sustavu produljio trajanje gradskih Diners Club Rijeka City Card prepaid kartica koje istječu zadnjeg dana siječnja na još jedan mjesec. Tako je karticama kojima važenje istječe 31.1.2019, produljeno trajanje i na veljaču, kako bi se na te kartice omogućio upis i korištenje mjesečnih prava za javni gradski prijevoz za mjesec veljaču. Na taj će način mjesečno pravo za mjesec veljaču moći upisati na postojeću karticu, a kad dobiju novu, upisana prava za javni gradski prijevoz će im automatski biti prebačena na tu novu karticu što znači da će novu karticu moći koristiti odmah kad je dobiju. Na ovaj način građanima se želi maksimalno olakšati korištenje usluga javnog gradskog prijevoza u razdoblju zamjene kartica kojima ističe važenje.

Napominjemo, kako se ovim produljenjem važenja kartice ne produljuje mogućnost raspolaganja preostalim uplaćenim sredstvima koja postoje na kartici i na mjesec veljaču. Preostala sredstva automatski će se prenijeti na novu karticu i građani će moći s njima raspolagati na novoj kartici od prvog dana njezina važenja.

S obzirom da gradska DC RCC prepaid kartica ima i platnu funkcionalnost, korisnicima omogućuje i dodatne mogućnosti poput plaćanja jednokratnih autobusnih karata i to po povoljnijoj cijeni, odnosno plaćanje parkiranja na određenim gradskim parkiralištima Rijeka plusa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views