ŠTO OČEKIVATI OD PLATKA? Kolegij Župana održan u novouređenom Velikom domu

Župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima obišli su preuređene sadržaje na Platku i održali Kolegij Župana u novouređenom Velikom domu Platak.

I ove godine Primorsko-goranska županija nastavila je ulagati u Platak s ciljem da postane atraktivan prostor za izlete i druženja tijekom cijele godine.

Uređena su nova 143 parkirna mjesta, rekonstruirana pokretna traka Radeševo, izvedeni radovi na telekomunikacijskoj i elektroničkoj infrastrukturi, uređene zone za roštilj te započeta postava pokretne trake Baby lift.

Novi koncesionar renovirao je Veliki dom Platak u kojem su preuređeni glavni ulaz, recepcija, restoran i kafić te sanitarni čvorovi i terasa.

Župan Komadina istaknuo je da je nakon uloženih 25 milijuna kuna Platak postao u pravom smislu sportsko-rekreativni centar s nizom objekata koji se koriste ljeti i zimi. S obzirom da će u sljedeće tri godine biti uloženo dodatnih 25 milijuna kuna, posjetitelji mogu očekivati dvostruko veći broj skijaških staza u kilometrima, novu akumulaciju za zasnježenje i brojne nove sadržaje.

“Zahvaljujući našim partnerima Općini Čavle, dom je dijelom rekonstruiran i dobio novog zakupca tako da svakim danom kvaliteta sadržaja ide naprijed”, zaključio je župan.

Direktor Goranskog sportskog centra Dario Medvedec istaknuo je da uz osigurane sigurnosne uvjete za skijaše i izradu pokretne traka Baby lifta još samo snijeg nedostaje za početak zimske sezone.

Od sljedećeg vikenda započinju s radom autobusne linije od Jelačićevog trga u Rijeci. Linija polazi na Platak u 9 ujutro i vraća će se u 15 sati neovisno o vremenskim uvjetima.

“Želimo dovesti sanjkaše i ljude koji su željni snijega, a ako snijega ne bude izletnike s obiteljima i bicikliste”, kazao je Medvedec.

1919026_973578242690123_6650241178557162469_n

Osim ulaganja u same terene i ugostiteljsku ponudu, uvedeno je i više tehnoloških noviteta. Napravljeni su meteorološka stanica i info pano, a kompletna zona Radeševa, info kućice i parkiralište pokriveni su bežičnim internetom.

“Cilj je cjelogodišnje poslovanje s atraktivnim sadržajima ne samo u sportskom i rekreativnom, već i u zabavnom dijelu. Imamo veliko parkiralište na kojem možemo organizirati sajmove i koncerte koje mogu privući veliki broj ljudi na Platak i ovaj centar učiniti što atraktivnijim i posjećenijim”, istaknuo je Medvedec.

2015. godina bila je dobro posjećena zbog dobre zimske sezone s puno snijega. Sadržaji i aktivnosti na Platku dovodili su ljude u proljeće, ljeto i jesen tako da su i ovih dana unatoč visokim temperaturama Platak posjetili brojni izletnici, šetači, planinari i biciklisti.

(pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari