NISU SE ZAUSTAVILE

Video | STRAŠNA NAPAST Najezda stjenica u riječkom neboderu: ‘Raširilo se, pikale su, sve smo izdigli. Bože sačuvaj!’

Nastavlja se agonija stanara u neboderu na riječkim Rastočinama! Više u video prilogu

Nakon što se dugo muče sa stjenicama koje su, tvrde, krenule iz državnog stana s izbjeglicama iz inozemstva, uputili su i javni apel za pomoć, javlja RTL Danas.hr.

Do jučer su problem imali isključivo stanovi na istočnoj vertikali nebodera, ali napasnici se tu nisu zaustavili. Pojavili su se i izgrizli stanare u stanovima na različitim pozicijama. U zgradi je i obavijest da stanari koji imaju problem o tome obavijeste kućni savjet.

Iz tvrtke specijalizirane i za pružanje usluga suzbijanja stjenica potvrdili su RTL-u kako su tek danas službeno dobili narudžbu za provedbu dezinsekcije u četiri stana na toj adresi, što će i učiniti sutra ujutro.

“Na 16. katu sam, sinoć smo došli s puta, znala sam, jučer sam saznala za to, svrbi me stalno sve, sinoć sam našla jednu, imala sam plikove po tijelu kao od komarca, al zasad samo ta jedna, nadam se da ih više neće biti”, govori Monika Koruga iz Rijeke.

“Da, da, raširilo se je, pikale su me po ramenu, izdigli smo sve dušeke, prosipamo s onom tekućinom koju smo kupili, trake kupili oko kreveta, Bože sačuvaj, al još nitko nije došao da ništa poduzima”, kaže Ina Bartula.

“Put širenja te stjenice nije kao što je uš, recimo da skače s glave na glavu, to nije put kojim se šire i tu nema apsolutno nikakve potrebe da se takvi ljudi stigmatiziraju, nit je to indikator nekakvih loših higijenskih uvjeta”, kaže Mirsad Bilajac, voditelj Odsjeka za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju NZJZ-a Primorsko-goranske županije za RTL Danas.hr.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari