STRELJANA DRENOVA: Zatvorena za sportaše, ali otvorena za djelatnike MUP-a

Na ulazu u streljanu nalazi se obavijest o zatvaranju: “Rješenjem Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave za upravne i inspekcijeske poslove.. STRELIŠTE JE DO DALJNJEG ZATVORENO

Gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorajući na pitanje vijećnika HNS-a Sandra Vizlera, rekao je kako situacija nije baš tako katastrofična kao što ju je on u pitanju opisao.

Također je pozvao vijećnike HDZ-a, pogotovo vijećnika Ostrogovića, za kojeg je kazao kako je nedavno bio jako efikasan kada je bila riječ o lobiranju za dodjelu dva stana u vlasništvu države riječkom KBC-u, da upotrijebi svoja poznanstva i argumentaciju kako bi se taj problem riješio što prije na adresi koja ga treba riješiti, a to je – državna.

Sandro Vizler, Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vizler je naime, postavljajući pitanje, izjavio kako će najbolja hrvatska streljašica Snježana Pejčić ,ne riješi li se pitanje zatvaranja streljane, morati preseliti u drugi grad kako bi mogla trenirati jer je streljana trenutno otvorena samo za djelatnike MUP-a. A streljana na Drenovi jedina je funkcionalna streljana u krugu 100 kilometara, ustvrdio je Vizler.

A zašto je streljana zatvorena? Novi Zakon o upravljanju državnom imovinom definira da streljanom može upravljati (trenutno je to Grad Rijeka) samo onaj tko je i vlasnik zemljišta (a to je država).

Ono  što je administrativno jasno jest da je nadležno državno tijelo uskratilo dozvolu Streljačkom klubu Protect  jer se unatrag godinu dana promijenio zakon koji to područje regulira. Zakonom je jasno definirano da streljanom može upravljati pravna osoba koja može dokazati vlasništvo nad zemljištem ili ima ugovor s vlasnikom za korištenje iste.

Streljana na Drenovi postoji odavno a ranije ju je koristilo Ministarstvo obrane. Međutim formalno, budući da vojsci nije bila potrebna, već više od 30 godina streljanom upravlja Grad Rijeka.

Foto: facebook Streljački klub “Protect”

Ministarstvu je upućen dopis sa zahtjevom i zamolbom da taj objekt, koji nema vojnu funkciju, prepusti Gradu Rijeci kako bi se koristio u sportske svrhe, odgovorio je gradonačelnik Obersnel.

Zakon o upravljanju državnom imovinom omogućava prepuštanje takvih objekata jedinicama lokalne samouprave, bez naknade, isključivo za sportske aktivnosti.

“Zahtjev je u postupku rješavanja, a upravo je  jučer upućen dopis nadležnoj inspekcijskoj službi da do rješavanja problema vlasništva i upravljanja nad tom imovinom privremeno  dopusti korištenje, odnosno da se razmotri mogućnost da to odobri Policijska uprava čime bi bilo moguće da se nastavi trenirati na streljani”, rekao je Obersnel.

Vojko Obersnel, Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari