STRENJA LINIĆ: Rijeka treba biti sjedište Sjevernojadranske regije

Gostujući u emisiji Poligraf Hrvatskog radija saborska zastupnica Mosta nezavisnih lista Ines Strenja Linić govorila o teritorijalnom preustroju Hrvatske, jednoj od reformi koju Most zagovara.

Središta novih regija moraju biti veliki gradovi – Zagreb, Split, Osijek i Rijeka, izjavila je Strenja Linić istakavši kako bi Rijeka treba biti administrativno središte Sjevernojadranske regije u koju bi se uklopila Istra. Ova četiri velika grada su gospodarska središte, centri oko kojih se moraju razvijati i četiri klinička bolnička centra, četiri sveučilišta, kazala je Strenja Linić,

– Ako Hrvatskoj treba pet regija, onda je pitanje gdje će se tu naći Istra i da li će Istra biti dio i Primorsko-goranske županije i jednog dijela Gorskog kotara, što definitivno jest jedno područje. Rijeka treba biti centar, kazala je Strenja Linić dodavši kako Pula treba biti “dio svog poluotoka”.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari