Subotnja humanitarna Maškarana jota pomaže riječkim učenicima s invaliditetom

Photo: Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka slavi 60. rođendan

Udruženje obrtnika Rijeka, u sklopu Riječkog karnevala, 14. put organizira humanitarno-gastronomsku manifestaciju Maškarana jota

Manifestacija Maškarana jota održat će se u subotu 22. veljače od 11,00 do 13,00 sati na Korzu, na Trgu Republike Hrvatske.

U sklopu manifestacije će se od 12:00-12:30 održati i modna revija riječkih obrtnica na temu Karolina Riječka, kao doprinos Udruženja Gradu Rijeci, nosiocu prestižne titule Europske prijestolnice kulture.

Za kuhanje 600 porcija odlične jote riječki će obrtnici uz pomoć učenika iz Ugostiteljske škole Opatija upotrijebiti 60 kg fažola, 60 kg kupusa, po 20 kg dimljene vratine i kobasica, 7 kg pancete dok će po 20 kg brašna i krumpira, maslac i sol miješati master chefovi za palentu kompiricu, članovi Udruge Palentar.

U kuhanju Maškarane jote, u padeli promjera 1,5 metar, pomoći će trenutno „razvlašteni“ gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Jana Sertić, kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić u pratnji meštra Tonija te mnogi drugi uvaženi gosti i suradnici.

Kupnjom i dobrovoljnim prilogom jote, palente kompirice i čaše žlahtine posjetitelji će biti dio humanitarne priče i svojim prilogom pomoći u opremanju kabineta za osposobljavanje učenika s invaliditetom u poslovima pomoćnog konobara i servira/servirke.

Ovom prvenstveno humanitarnom a zatim gastronomsko-turističkom manifestacijom riječki se obrtnici aktivno uključuju u život grada te doprinose afirmaciji i razvitku urbanog turizma kao orijentacije njegova budućeg razvitka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views