Proglašeni najbolji sportaši i sportski djelatnici Primorsko-goranske županije. Pogledajte tko su nagrađeni!

Nagrade su dodijeljene u više kategorija i uzrasta

Tradicionalna svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2019. godinu po izboru Zajednice sportova PGŽ održana je u Društvenom centru Omišalj.

Nagrade su dodijeljene u više kategorija i uzrasta.

Tako je za najuspješniju sportašicu kadetkinju proglašena Laura Lisac iz karate kluba Delta, a Mateo Pejić iz Boksačkog kluba King najuspješniji je kadet. U kategoriji ženskih kadetskih ekipa najuspješnijom je proglašen Hrvatski akademski odbojkaški klub Rijeka, a u muškoj kategoriji Vaterpolski klub Primorje.

Najuspješnijom juniorkom proglašena je pak Ursula Balas iz Jedriličarskog društva Val, a najuspješnijim juniorom Roko Stipanović, član Jaht kluba Opatija. Najuspješnija ženska juniorska ekipa ona je Hrvatskog akademskog odbojkaškog kluba Rijeka, a najbolja muška juniorska ekipa ona Akademskog šahovskog kluba Junior.

Najuspješnijom sportašicom, u konkurenciji seniorki, proglašena je pak Ana Jambrović iz Kuglačkog kluba Mlaka, a najuspješnijim sportašem u konkurenciji seniora Andrej Krstinić, član Športskog streljačkog kluba Dub. Najboljom odnosno najuspješnijom ženskom seniorskom ekipom proglašena je pak ona Kuglačkog kluba Mlaka, a najuspješnija muškom ekipom seniora – Hrvatski nogometni klub Rijeka.

Nagrađeni su i najuspješniji sportaši u kategoriji osoba s invaliditetom pa je tako laureatom u toj kategoriji postao Vedran Dumenčić, član Sportskog kluba slijepih Rijeka. Najuspješniji sportaš junior u kategoriji osoba s invaliditetom je tako i službeno postao Luka Wagner iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac, a najuspješnijom sportašicom u kategoriji gluhih osoba Laura Štefanac iz Atletskog kluba Kvarner.

Nisu zaboravljeni niti sportski djelatnici pa su u toj kategoriji najuspješnijima proglašeni Tonči Mikac iz Kuglačkog kluba Mlaka, kao i Vjekoslav Matetić, član Boćarskog kluba Sveti Jakov.

Najuspješnijim školskim društvima u 2019. godini proglašena su dva riječka školska sporstka kolektiva – Školsko sportsko društvo Brajda koje djeluje pri Osnovnoj školi Brajda, te Školsko sportsko društvo “GAM” Srednje škole Gimnazije Andrije Mohorovičića.

Svim nagrađenima na ostvarenim sportskim rezultatima čestitao je župan Zlatko Komadina koji je ujedno uručio i nagrade za životno Tihomiru Crnkoviću, Ivanu Matkoviću i Radovanu Miheliću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari