RIJEČKI KARNEVAL

Galerija | Suncem obasjanim riječkim Korzom prošetale šarene maškarice

Šarenilo, ples, glazba i pozitivna energija ispunili su danas centar grada kojim je prošetalo više od 5200 mališana u 53 karnevalske grupe, odjevenih u posebno izrađene maštovite maske

Na riječkom Korzu danas je zavladalo potpuno maškarano ludilo najmlađih maškarica, a kostimi su oduševili sve prisutne posjetitelje. Mogli su se vidjeti poznati likovi iz crtića, brojne maske životinja, voća i sportaša uz naravno dobro uvježbane koreografije.

Brojni posjetitelji na riječkom Korzu nisu mogli sakriti oduševljenje i osmijehe s lica, kojim su pokazali da se uložen trud mališana svakako isplatio.

Na čelu povorke tradicionalno su bili Kraljica i Meštar Riječkog karnevala, a ove godine tu čast imali su Maja Babin i Meštar Sandi. Kraj 26. Dječje karnevalske povorke tradicionalno je označila zvonjava mićih zvončara.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Prije početka Dječje karnevalske povorke, na Trgu Republike Hrvatske svoje vještine pokazale su Prve riječke mažoretkinje a zborovi Male Tratinčice i Tratinčice uveselili su publiku svojim glazbenim repertoarom.

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti uživo sudjelovati u karnevalskom spektaklu najmlađih na riječkom Korzu, bio je omogućen direktan prijenos na Kanalu Ri i službenim stranicama Riječkog karnevala.

PosebAN prilog o Dječjoj karnevalskoj povorci izaći će na 16 stranica u Novome listu u ponedjeljak 6. veljače.

Cjelokupni program Riječkog karnevala 2023. objavljen je na web stranici www.rijecki-karneval.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari