Suradnja policije i lokalne sredine: Energetski obnovljena zgrada Policijske postaje Vrbovsko!

FOTO: PU primorsko-goranska, Grad Vrbovsko

Načelnik Dizdar zahvalio je Gradu Vrbovskom na suradnji kazavši kako je ovo vrlo dobar primjer suradnje policije i lokalne sredine, izrazivši zadovoljstvo što su izvedenim radovima na energetskoj obnovi poboljšani uvjeti rada i života policijskih službenika i djelatnika Grada

U ponedjeljak, 17. veljače u prostorijama Grada Vrbovskog održana je konferencija za medije povodom završetka radova na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave Grada Vrbovskog i Policijske postaje Vrbovsko.

Uz gradonačelnika Grada Vrbovskog, Dražena Mufića na konferenciji za novinare sudjelovali su načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar te načelnik Policijske postaje Vrbovsko, Danko Tomić.

Gradonačelnik Mufić govorio je o projektu provedene energetske obnove istaknuvši kako se realizacijom ovog projekta ostvaruju 54% uštede u energentima i 12% uštede na troškovima električne energije. Naveo je i druge projekte koje je Grad realizirao i ima namjeru ostvariti kako bi stanovnici tog kraja bolje i kvalitetnije živjeli.

Načelnik Dizdar zahvalio je Gradu Vrbovskom na suradnji kazavši kako je ovo vrlo dobar primjer suradnje policije i lokalne sredine, izrazivši zadovoljstvo što su izvedenim radovima na energetskoj obnovi poboljšani uvjeti rada i života policijskih službenika i djelatnika Grada. Policijska postaja Vrbovsko prva je od 26 objekata Ministarstva unutarnjih poslova koji se obnavljaju po ovom modelu.

Podsjećamo, energetsku obnovu sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020, potpisan je 19. listopada 2018. godine s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prema potpisanom ugovoru ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 3,7 milijuna kuna, od kojih je 1.384.285,11 kuna bespovratnih.

Osim spomenutog ugovora bespovratna sredstva odobrena su i od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a razliku do ukupnog iznosa osigurali su Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Vrbovsko.

Radovi na energetskoj obnovi započeli su u lipnju 2019. godine, a vrijednost ugovorenih radova s izabranim izvođačem, tvrtkom Jukić-dam. d.o.o. Otok, iznosi 2.174.089 kuna. Radovi su završeni krajem listopada 2019. godine, a vrijednost izvedenih radova iznosi 2.089.478,21 kuna.

Zgrada u kojoj se nalaze Policijska postaja Vrbovsko i Grad Vrbovsko sagrađena je 1978. godine te ima površinu od 1.628,85 m2. Radovima na energetskoj obnovi povećana je toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, toplinska zaštita vanjskog zida i poda prema vanjskom prostoru, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je vanjska stolarija i ugrađen novi visokoučinkoviti sustav grijanja. Osim toga izvedeni su i dodatni radovi na grijanju, rasvjeti i klimatizaciji, a u planu je i izgradnja nadstrešnice za šest policijskih vozila.

Na području Policijske uprave primorsko-goranske u planu je energetska obnova zgrade Policijske postaje Krk, u suradnji s lokalnom zajednicom i nadležnim tijelima na poboljšanju uvjeta života i rada policijskih službenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari