Sniženja uvijek vesele, Energo od travnja smanjuje cijenu toplinske energije za kućanstva

Upravno vijeće HERA-e je na sjednici održanoj 10. veljače donijelo Odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom kućanstava, za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020. godine.

Sukladno odluci, krajnja cijena plina za kućanstva na distributivnom području Energa od 1. travnja 2020. bit će niža u odnosu na trenutačnu cijenu za prosječnih 0,93 posto. Razlog tome je smanjenje referentne cijene plina za 0,0061 kn/kWh i korekcije varijabilnog iznosa troška za opskrbu plinom, u odnosu na 2019. regulacijsku godinu.

Smanjenje cijene za kućanstvo, koje na mjesečnoj razini utroši 100 m³ prirodnog plina i sukladno godišnjoj potrošnji pripada Tarifnom modelu 1 (TM01), značit će umanjenje iznosa mjesečnog računa za prosječne 2,62 kune, bez PDV-a.

Niže cijene plina, kao jednog od energenata u proizvodnji, posljedično će smanjiti i cijenu toplinske energije za kućanstva već od travnja, a točan iznos smanjenja Energo će objaviti po okončanom izračunu i odobrenju HERA-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari