U SALONU GRADA RIJEKE

Susret s predsjednikom Odbora za partnerstvo i međunarodne odnose Grada Neussa

U Salonu Grada Rijeke održan je susret s predsjednikom Odbora za partnerstvo i međunarodne odnose Grada Neussa Hakanom Temelom.

Domaćini susreta bili su pomoćnica pročelnice Ureda Grada Rijeke Doris Šajn i predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Rijeke Aleksandar Saša Milaković.

Na sastanku je bilo riječi o iznimno kvalitetnoj suradnji Rijeke i Neussa, koji dugi niz godina njeguju svoje odnose kao gradovi prijatelji, kao i o mogućnostima produbljenja odnosa ova dva grada na budućim projektima.

Gospodinu Temelu predstavljeni su neki od trenutno važnih investicijskih projekata u Rijeci poput izgradnje ACI marina Rijeka koja bi trebala utjecati i na turistički razvoj grada, kao i uređenje kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali i ceste D403.

Prijateljska suradnja Rijeke i Neussa uspostavljena je prije 40-ak godina posredstvom Sestara Presvetog Srca Isusova čije je sjedište u Rijeci, u Samostanu na Drenovi, a u Neussu su više od 40 godina vodile Dom za starije i nemoćne. Ugovor o združivanju gradova, prijateljstvu i suradnji potpisan je 1990. godine u Neussu i Rijeci.

Tijekom svih tih godina ova su dva grada ostvarila brojne suradnje u područjima obrazovanja, kulture i sporta, a na ovom je sastanku s obje strane izražena želja za nastavkom uspješne suradnje kao i proširivanjem područja za daljnju suradnju u budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari