NA NAŠEM KORZU

Sutra se postavlja izložba ”Svugdje samo ne doma u lavoru” kao uloga fotografije u turizmu

Platforma Zajednički fotografski narativi poziva na izložbu Svugdje samo ne doma u lavoru – uloga fotografije u turizmu, koja će bez službenog otvorenja, od 8. do 14. rujna biti postavljena na postamentima na Korzu.

Izložba tematizira turizam kroz fotografiju koja se publicirala u časopisima i različitim publikacijama, monografijama, vodičima i na razglednicama od vremena poslije Prvog svjetskog rata do 1980-ih na području Hrvatske. Izložba je organizirana u sklopu platforme Zajednički fotografski narativi koja se bavi otkrivanjem i bilježenjem promjena i zanimljivosti u hrvatskoj fotografiji 20. Stoljeća. Među partnerima iz cijele Hrvatske je i Udruga Kombinat iz Rijeke.

Članovi platforme Zajednički fotografski narativi svoja će istraživanja predstaviti na okruglom stolu “Fotografija i turizam”, koji će se održati u petak, 10. rujna, u 17 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Kao dio popratnog programa uz izložbu, najavljujemo i predavanje povjesničarke umjetnosti Lane Lovrenčić o privatnom arhivu Turistkomerca.

Predavanje će se održati u subotu, 11. rujna, u 12: 30 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Projekt Zajednički fotografski narativi okuplja niz udruga i institucija te nezavisnih stručnjaka sa svrhom održavanja višegodišnjih aktivnosti posvećenih fotografiji u 20. stoljeću, mediju najizravnije povezanim s razvojem modernog društva. U radu Zajedničkih fotografskih narativi i u realizaciji izložbe sudjeluju: Sandra Križić Roban, Ured za fotografiju (Zagreb), Darko Šimičić, Institut Tomislav Gotovac (Zagreb), Lucija Švob, Kreativni kolektiv Kombinat (Rijeka), Tanja Špoljar, Atelieri Koprivnica (Koprivnica), Valentina Radoš, Muzej likovnih umjetnosti  (Osijek), Alma Trauber, Gradska galerija Striegl (Sisak), Tea Hatadi, Gradski muzej Križevci i Ante Orlović, nezavisni istraživač (Zadar).

Projekt financira Zaklada Kultura nova. Izložbu podržava Grad Rijeka. Popratni program izložbe realiziran je u  suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari