4. IZDANJE FESTIVALA

Sutra započinje još jedan Festival queer i feminističke kulture – Smoqua! Evo što se sve isplati vidjeti!

Foto: FB Udruga Lori

Otvorenje 4. Festivala queer i feminističke kulture Smoqua, održat će se 15. listopada 2020. godine u 14 sati ispred Gradske vijećnice na Korzu.

Festival će otvoriti Queer tango koji će otplesati plesna grupa Flame, a posjetitelji i posjetiteljice će biti pozvane i pozvani pridružiti se. Nakon toga bit će otvorena izložba „20 godina LORI“ u izlozima Gradske vijećnice, kojom će se Riječani i Riječanke moći upoznati s radom i najbitnijim postignućima udruge LORI od 2000. godine kad je registrirana kao prva lezbijska organizacija u Hrvatskoj.

U tri dana festivala posjetitelji/ice će imati priliku „iskusiti“ i doživjeti queer i feminističku kulturu kroz šarolik program: izložbe, performanse, radionice, koncert, panel rasprave i druge aktivnosti. Program festivala dostupan je sljedećem linku, a u privitku možete pronaći cijelu najavu, kao i vizual ovogodišnje te fotografije s prošlogodišnje Smoque.

Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Festival podržavaju: Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Grad Rijeka, Primorsko- goranska županija, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Europska komisija i drugi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views