SVE ĆE I SNIMATI: Policija će pojačano osiguravati nedjeljnu karnevalsku povorku, kontrolirat će sumnjive osobe i predmete

Foto: Riportal

Policija je objavila upute za građane tijekom velike nedjeljne Međunarodne karnevalske povorke

Sudionike i posjetitelje Međunarodne karnevalske povorke pozivaju na suradnju i dosljedno pridržavanje uputa policije i organizatora

U nedjelju, 23. veljače s početkom u 12 sati, u Rijeci će se održati manifestacija kulturno-zabavnog karaktera „Riječki karneval 2020. – Međunarodna karnevalska povorka“.

Organizator, Turistička zajednica Grada Rijeke, najavila je veliki broj sudionika karnevalske povorke na ovom javnom okupljanju, kao i veliki broj posjetitelja, koji će manifestaciju pratiti uz planiranu trasu kretanja karnevalske povorke, ulicama: Riva boduli – Ivana pl. Zajca – Ribarska – Jelačićev trg – Scarpina – Korzo – Trg Republike Hrvatske – Adamićeva – Zadarska – Riva – Žabica – Riva.

(FOTO) U nedjelju nikad veća Međunarodna karnevalska povorka, evo svih najvažnijih informacija!

Tijekom održavanja programa, kao i prethodnih godina, zatvara se promet središtem grada te se od 9 sati ulicama na trasi kretanja karnevalske povorke promet neće odvijati, a preregulacija prometa obilaznim ulicama trajat će do 23 sata.

Foto: Riportal.hr

Radi osiguranja nesmetanog održavanja Međunarodne karnevalske povorke i povoljnog stanja javnog reda i mira, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodit će pojačane mjere i po potrebi kontrolirati osobe i stvari koje imaju sa sobom. Stoga upućuju sudionike karnevalske povorke i posjetitelje da sa sobom ne nose sredstva i predmete pogodne za ozljeđivanje ili druge predmete čijim korištenjem može doći do protupravnih ponašanja.

Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima navedeno javno okupljanje će se snimati.

Sudionike i posjetitelje Međunarodne karnevalske povorke pozivaju na suradnju i dosljedno pridržavanje uputa policije i organizatora kako bi ovo javno okupljanje proteklo u veselom ozračju uz povoljno stanje javnog reda i mira.

Posebno apeliraju na sve spomenute da svojim ponašanjem ne ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost, kao i sigurnost imovine, radi čega savjetuju:

sudionicima karnevalske povorke koji će upravljati alegorijskim kolima da ne konzumiraju alkoholna pića te da se prilikom kretanja javnim prometnim površinama pridržavaju uputa organizatora i policije;

osobama koje su konzumirale alkoholna pića da ne upravljaju vozilima već da koriste javni prijevoz, usluge taxi prijevoza, ovisno o udaljenosti pješače do svojih odredišta ili zamole za prijevoz nekoga tko nije pod utjecajem alkohola;

osobama koje su maskirane da u trgovine, mjenjačnice i druge objekte ne ulaze maskirani već da prilikom ulaska skinu masku s lica;

svim sudionicima u prometu da obrate pozornost prilikom nailaska na karnevalske grupe te da se pridržavaju uputa policije i organizatora.

Sudionicima i posjetiteljima Međunarodne karnevalske povorke Iz Policijske uprave primorsko-goranske zahvaljuju na suradnji i povjerenju sa željom da ovo događanje provedu u dobrom i veselom raspoloženju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari