SVE JE SPREMNO: Riječki vikend u znaku 20. izdanja “Homo si teć” festivala

Oko 15 tisuća sudionika očekuje se na ovogodišnjem 20. izdanju Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” koji će se u središtu Rijeke, pod motom »Svi su pobjednici«, održati u subotu 16. travnja i nedjelju 17. travnja.

Subota je, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, rezervirana za promociju različitih sportskih i rekreativnih klubova i udruga čiji će članovi demonstrirati svoje vještine na Gatu Karoline Riječke, dok će se najmasovnija ulična utrka u Hrvatskoj “Homo si teć”, trčati u nedjelju, skupa s još 5 utrka.

press konferencija HST

“Siguran sam da će “Homo si teć” i ove godine opravdati svoj alternativni naziv – praznik trčanja. Stoga pozivam sve koji to žele i mogu da nam se pridruže te da provedu dan na otvorenom, uz druženje, zabavu, ali i rekreaciju.” – izjavio je ovom prigodom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Velik broj trkača očekuje se i u natjecateljskom dijelu festivala koji se sastoji od utrke štafeta 3×7, 15. Riječkog polumaratona i po prvi puta – maratona.

“Rijeka i njezin festival “Homo si teć”, uz vrlo posjećen polumaraton koji se već profilirao na međunarodnoj trkačkoj karti, ove godine dobivaju i najvažniju od svih utrka, onu maratonsku koja je ujedno i ekipno prvenstvo Hrvatske, naglasio je predsjednik Atletskog kluba Ri maraton Radovan Šoljaga, objasnivši kako će maraton startati na Korzu i kretati se preko zaobilaznice do čvora Vežica, zatim u središte Rijeke sve do Opatije i nazad.

„Zadovoljni smo što se Opatija uključila u organizaciju premijernog 1. riječkog maratona, istaknuo je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te naglasio kako je to rezultat izvrsne i kvalitetne suradnje koju Opatija njeguje s Rijekom što ova dva grada čini atraktivnijima u očima posjetitelja i potencijalnih turista.

HST 4

Uz natjecateljske utrke i najmasovniju utrku građana, u programu se mjesta ponovo našlo i za utrku osoba s invaliditetom Hendi cup te dm babybonus cup utrku za najmlađe.

“Babybonus cupom želimo podsjetiti roditelje koliko su za zdrav život i razvoj bitni redovito kretanje i bavljenje sportom. Prošle godine pridružilo nam se više od 4 700 djece i roditelja i nadamo smo kako će ovogodišnji odaziv biti još veći.”, rekla je područna menadžerica dm-a Anđelka Ramljak.

Već jedanaestu godinu zaredom, “Homo si teć” podržava i Erste banka, istaknula je direktorica Regionalne direkcije Erste banke Tatjana Sundać dodavši kako ih raduje biti dijelom festivala koji promovira sport i rekreaciju kao zdrav način života i u koji se svake godine uključuje tako velik broj građana.

Na Gatu Karoline Riječke u nedjelju će se održati i zabavni program u čijem će glazbenu dijelu nastupiti Josip Forembacher Big band, Dino Antonić & 4 Shades, Mali Riječani i Čičak muzičak. Na istoj će lokaciji oba dana posjetitelji moći posjetiti i sajam trkaće obuće i opreme “Homo si teć Expo”.

Podsjetimo na kraju kako “Homo si teć” ima i humanitarnu notu te da se kupnjom majice u šatoru na Korzu ili Intersport trgovinama u Rijeci, Labinu, Puli, Rovinju, Crikvenici i Zagrebu pomaže rad Udruge za sindrom Down “Rijeka 21”.

Sve dodatne informacije mogu se naći na službenoj stranici www.rijeka.run.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari