6 DANA ZABAVE

Sve je spremno za Bartoju 2023.; Nastupaju Battifiaca i Let 3

Foto: Pixsell

Od srpnja, kada je krenulo Ljeto na Čavji, posjetitelji su mogli uživati u mnoštvu zanimljivih i raznovrsnih događanja pomno osmišljenih za svu populaciju. “Vjerujemo da je svatko pronašao nešto za sebe”, ističu iz TZ Čavle, a ono što nas čeka ovog tjedna je finale ljeta u sklopu proslave tradicionalne manifestacije „Bartoje“ kojom se slavi blagdan sv. Bartola – zaštitnika Općine Čavle.

U naredna 6 dana Turistička zajednica općine Čavle poziva na 6 događanja – i garantira dobar provod!

Već sutra, 22. kolovoza u Gradu Grobniku kreće Interpretacijska šetnja putovima Frankopana.

Početak je kod Kapelice sv. Trojice u 10 sati. Riječ je o organiziranoj vođenoj turi gdje možete naučiti ponešto o povijesti Grada Grobnika koji danas predstavlja najvažniju kulturnu točku šireg prostora Grobnišćine. Možete razgledati drevni frankopanski kaštel, čuti priču o kamenom reljefu iz doba Liburna „Baba“, degustirati Grobnički sir i rakiju uz još poneko iznenađene, a sve potpuno besplatno.

Dječji programo i koncert Battifiace

Na sam dan sv. Bartola – 24. kolovoza od 18 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Čavlima pozivamo da povedete one najmlađe i razveselite ih veselim dječjim programom koji će trajati sve do početka koncerta u 21h kada na pozornicu dolazi Mario Lipovšek Battifiaca spreman da raspjeva cijelu Grobnišćinu.

Pjesmi tu neće biti kraja, obzirom da 25. kolovoza u isto vrijeme i na isto mjesto dolazi popularni riječki rock sastav – Let 3 uz pratnju grupe Whiteheads.

Bartojski kotlić

Čavja će plesati i pjevati do dugo u noć i drugi dan, 26. kolovoza nastaviti u kulinarskom tonu u Buffetu Pomorac kada dolazi 13. po redu popularni Bartojski kotlić.

Atmosfera na Bartojskom kotliću uvijek je vruća, što od sunca, što od želje za pobjedom, jer biti kuharom najboljeg kotlića nije mala stvar. Proglašenje pobjednika nikad ne prolazi bez žive muzike, mnoštvo znatiželjnika i pregršt dobre zabave.

Stručni žiri ocijeniti će najbolje kotliće gledajući 4 kategorije (okus safta, kuhanost mesa, okus mesa i izgleda gulaša) te na kraju i dodijeliti vrijedne nagrade osigurane od Limarije Sebastijan.

Paralelno istoga dana održat će se i tradicionalni, uvijek dobro posjećen ženski boćarski turnir Bartoja 2023.

Vertikalnom licu Platka

27. kolovoza pozivamo sportaše i rekreativce da se odvaže i okušaju svoje granice i mogućnosti na „Vertikalnom licu Platka“ koji je ove godine pripremio trail utrke u dužinama od 8, 15 i 22km te XCO MTB biciklističku utrku.

Priča se kako je Vertikalno lice Platka jedna od organizacija s najbogatijim start paketom te definitivno nezamjenjivim ambijentom „brda uživanja“. Stoga i ukoliko niste dobre fizičke spreme, dođite na Platak, pogledajte utrke, navijajte, uživajte u uvijek odličnoj atmosferi.

Turistička zajednica općine Čavle poziva da se svi još jednom prije jesenjih kiša opustimo i dobro zabavimo u bogatoj paleti događanja u finalnom tjednu ljeta u Čavlima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari