“SVE ZA NAŠU DJECU!” U Rijeci humanitarni koncert s popularnim izvođačima za terapiju djece s Down sindromom

Pokrenuta je nova humanitarna akcija “Sve za našu djecu” za uređenje senzorne sobe u prostoru Udruge za sindrom Down Rijeka 21

Počela je nova humanitarna akcija “Sve za našu djecu” u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce.

Akcija je namijenjena uređenju senzorne sobe za terapiju djece s Down sindromom koja će se urediti u prostorima Udruge za sindrom Down Rijeka 21.

Uz središnji veliki humanitarni koncert na Trgu Riječke rezolucije 16. svibnja 2019. godine uz izravan prijenos i call centar na Kanalu Ri, za tjedan dana održat će se još jedan humanitarni koncert povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

Koncert će se održati 19. ožujka u 19 sati u HKD-u na Sušaku, nastupit će Duško Jeličić I Bonaca, Joso Butorac, Muška I ženska klapa Kastav, Mario Lipovšek, Karin Kuljanić, Dražen Turina Šajeta, Antonio Krištofić, Vesna Nežić Ružić, Mauro Staraj.

Kompletan prihod od ulaznica koje će se prodavati po cijeni od 50 kuna namijenjen je uređenju senzorne sobe za djecu s Down sindromom.

Ulaznice su u prodaji u TIC-u na Korzu (Turističkom informativnom centru Grada Rijeke) te na dan koncerta na blagajni HKD-a na Sušaku.

Voditelji programa su Mario Lipovšek Battifiaca I Isabella Hujić, članica Udruge za sindrom Down Rijeka. Isabella već ima iskustva u vođenju festivala, u kazalištu radi kao hostesa,u udruzi vodi radionice zumbe,pleše i pjeva.

Dio humanitarne akcije je i humanitarni telefon 0609009 pozivom (5 kn +PDV) izravno pomažete akciju “Sve za našu djecu”.

Udruga Riječko srce je uz brojne volontere pripremila i promotivne materijale – majice, torbe, šalice – koji će se prodavati na štandovima na riječkom Korzu od 18. do 24. ožujka 2019. godine

U tri dosadašnje akcije koje su bile namijenjene Udruzi Dira, Dječjoj onkologiji I hematologiji Klinike za pedijatriju na Kantridi te Odjelu za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine prikupljeno je 400 000 kuna.

Za opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Down sindromom potrebno je 154 tisuće kuna.

„Senzorna soba koristit će se za poticanje svih osjetila – vida, sluha i dodira. Bit će tu i senzorna staza različitih tekstura za stimulaciju stopala i dlanova, valjci za provlačenje, zvukovi i slike, već prema tome što je pojedinom djetetu potrebno i s čime ima poteškoća“, objasnila je tajnica Udruge za sindrom Down Rijeka 21 Ana Buneta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari