U Rijeci će se obilježiti Dan darovitih učenika

Sedmu godinu za redom Centar za poticanje darovitosti u suradnji s Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo, Udrugom roditelja darovite djece “Lodur”, Učiteljskim fakultetom i Domom mladih, organizira obilježavanje Dana darovitih učenika

Udruga Centar za poticanje darovitosti Rijeka u suradnji s Odjelom za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Udrugom roditelja darovite djece „Lodur“, Domom mladih Rijeka, Učiteljskim fakultetom u Rijeci, vrtićima, školama i kulturnim institucijama, organiziraju aktivnosti uz obilježavanje Dana darovitih učenika, u tjednu od 18. do 23. ožujka 2019. godine. Programom su predviđena predavanja, radionice, igraonice, predstavljanja i stručni skup na različitim lokacijama u Rijeci.

Programom obilježavanja želi se skrenuti pozornost javnosti, posebice stručne, na prava darovite djece i odgojno-obrazovne potrebe koje proizlaze iz njihovih specifičnih osobina.

Program Tjedna za darovite najavili su: dr. sc. Jasna Arrigoni, predsjednica Centra za poticanje darovitosti, Khaldoun Sukhnie, predstavnik Društva roditelja darovite djece „Lodur“, Marina Peranić-Ševeljević, savjetnica u Odjelu za odgoj i školstvo Grada Rijeke i Andrea Samaržija, voditeljica Čudotvornice pri Pomorskom i povijesnom muzej Hrvatskog primorja Rijeka.

Prema preporuci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta 2013. godine se po prvi puta u hrvatskim školama obilježio Dan darovitih učenika – 21. ožujka. Godine 2011. po prvi puta je obilježen Europski dan talentiranih i darovitih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views