SVEČANO NA SUŠAKU: Likovni radovi studenata riječke Akademije oplemenili bolničke prostore

Na sušačkom lokalitetu riječkog KBC-a otvoren je stalni izložbeni postav s crtežima studenata Akademije za primijenjenu umjetnosti u Rijeci

Na Zavodu za kardiovaskularne bolesti sušačkog lokaliteta KBC-a Rijeka svečano je prezentiran stalni izložbeni postav radova profesora i studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Projekt je dio kontinuiranih aktivnosti pod motom „Medicina bez lijekova“ kojim se bolničko okruženje nastoji učiniti humanijim za pacijente i njihove bližnje.

Umjetnički radovi u dimenzijama 100 x 70 cm postavljeni su na Odjelu za kardiomiopatije, upalne i valvularne bolesti srca, a sam Odjel je prošle godine potpuno uređen za kvalitetan prihvat pacijenata. Izložene radove kreirali su studenti diplomskih studijskih programa, Likovne pedagogije i Primijenjene umjetnosti, a napravljeni su na kolegiju Eksperimentalno crtanje I i II u sklopu redovite nastave pod vodstvom prof. Gorana Štimca.

Crteži su izvedeni na bijelom crtaćem papiru u kombiniranoj tehnici. U vrijednu inicijativu koja je oplemenila bolničke prostore, uključila se i institucija Grada Opatije kroz donaciju sredstava za tehničku opremu umjetničkih djela.

APURI i KBC Rijeka ovim činom nastavljaju institucionalnu suradnju s ciljem razmjene znanja o organizaciji i razvoju stručnih programa na području znanosti, obrazovanja, medicine i umjetnosti, odnosno struka u okviru djelatnosti koje ustanove provode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari