SVEČANA SJEDNICA

Galerija | Svečano obilježena 51. obljetnica Sveučilišta u Rijeci, prisustvovao i predsjednik Milanović

Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na svečanoj sjednici Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci – Dies Academicus. Župan je čestitao rektorici Snježani Prijić-Samaržiji te djelatnicima i studentima njihov dan, a posebne čestitke uputio ovogodišnjim laureatima, pritom ističući važnost Sveučilišta u Rijeci za našu županiju.

“Naša županija po pojedinim pokazateljima spada u razvijenije županije u Hrvatskoj, a toga ne bi bilo da nema našeg Sveučilišta, da nema kadrova koji su se ovdje sastali i koji čine kičmu gospodarskog i društvenog života Primorsko-goranske županije. Želim vam prije svega puno sreće i puno zdravlja te da naše Sveučilište i dalje bude otvoreno, moderno europsko sveučilište, a na podršku Primorsko-goranske županije uvijek možete računati“, rekao je Komadina.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik republike Zoran Milanović koji je tom prilikom istaknuo kako je Rijeka grad koji će se ponositi na sebe onoliko koliko ona sama odluči da će se ponositi i koliko si postavi visoke kriterije koje će sama ispunjavati.

„Ja vam želim da u tome budete ambiciozni, da nemate nikakve komplekse pred bilo kim. Surađujete s drugima, surađujte šire i više i postavljajte si vrlo visoke ciljeve, bez njih nema uspjeha“, rekao je predsjednik Milanović te studenticama i studentima Sveučilišta u Rijeci poručio da uživaju u prostoru Sveučilišta koji je izgrađen novcima i Hrvatske i Europske unije.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sveučilište u Rijeci osnovano je 1973. godine iako tradicija visokog obrazovanja u Rijeci seže u davnu 1633. godinu, kada je osnovan Isusovački kolegij u Rijeci koji je priznao i car Ferdinand II. Habsburški. Danas je ono suvremeno europsko sveučilište i centar izvrsnosti unutar regije i šire, a s ukupno 16 fakulteta, riječko sveučilište je istraživačko i znanstveno-obrazovno sveučilište odgovorno za društveni i gospodarski razvoj zajednice, grada Rijeke i regije.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari