SVEČANA PRISEGA

Galerija | Svečano prisegnuli suci porotnici Općinskog i Županijskog suda u Rijeci

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je svečana prisega sudaca porotnika za mladež Općinskog i Županijskog suda u Rijeci. Obvezali su se da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.

Prisegu su izrekli pred potpredsjednikom Županijske skupštine Ivanom Jakšićem koji im je ovom prigodom čestitao te naveo da je ovo imenovanje prvenstveno priznanje dosadašnjem radu, zalaganju i postignutim rezultatima.

Sutkinja Općinskog suda Tatjana Čargonja ukazala je na važnost sudaca porotnika u sudskim raspravama te izrazila vjeru u uspješnu suradnju. Čestitkama se pridružila i zamjenica predsjednika Županijskog suda u Rijeci Filka Pejković istaknuvši kako su suci porotnici bitan dio pravosuđa te im poželjela uspješan rad.

Na današnjoj svečanosti, prisegnuli su i suci porotnici koji su bili spriječeni ranije položiti prisegu.

Suce porotnike imenuje Županijska skupština na prijedlog Odbora za imenovanja i dodjelu povelja i priznanja, a svečanom prisegom službeno preuzimaju dužnost za četverogodišnji mandat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari