ORIGINALNA MANIFESTACIJA

SVI U ZBOR! Riječkim Starim gradom u subotu će odjekivati pjesma – četiri zbora na četiri trga!

U subotu 12. rujna od 10 do 12 sati na trgovima riječkog Starog grada održat će se glazbena manifestacija Svi u zbor!, kao dio programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Tijekom dvosatnog programa četiri zbora istovremeno će nastupati na četiri riječka trga, mijenjajući lokacije.

U programu sudjeluju zborovi Štorija (Matulji), Schola Cantorum (Rijeka), Gimpl (Ravna Gora) te Lira (Rijeka), a kao posebni gosti manifestacije Svi u zbor!, nastupit će i članovi dječjeg zbora Kap (Rijeka).

Publika će ih moći čuti na Trgu Principij, Trgu 128. brigade HV-a, Trgu Matije Vlačića Flaciusa (Čajni trg) i Pavlinskom trgu.

Zborovi će izvoditi pjesme hrvatskih skladatelja, od klasičnih i tradicionalnih, preko etno glazbe pa sve do popularnih suvremenih skladbi, kojima žele potaknuti publiku da im se pridruži u pjevanju.

Ova je manifestacija ujedno i poziv sugrađanima da se pridruže zborovima i na taj način kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme te se aktivno uključe u kulturne aktivnosti našeg grada.

Manifestacija Svi u zbor!, u organizaciji Komornog zbora Val, nastala je kao ideja da se zborsko pjevanje iznese na ulice grada i, na neformalan način, približi sugrađanima.

U Rijeci djeluje puno zborova koji imaju velike uspjehe u radu, ali slabu prepoznatljivost i ograničenu publiku. Zborsko pjevanje često se doživljava samo kroz ozbiljnu klasičnu glazbu i usko ciljane koncerte za publiku koja ima posebne afinitete. Potaknuti tom mišlju, organizatori su htjeli razbiti taj mit i otvoriti se sugrađanima nastupajući, zajedno s odabranim zborovima, na više lokacija u gradu, u isto vrijeme.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari