LOKALNI IZBORI

Švorinić i Ivanković kandidati za zamjenike nezavisnom Koljaninu za PGŽ župana

Unatoč većem stupnju razvijenosti Rijeke i Primorsko-goranske županije u odnosu na veći dio Hrvatske, brojni su potencijali neiskorišteni, gospodarski stagniramo, mladi nam odlaze.

Sve je to rezultat dosadašnje politike koju personificira Zlatko Komadina, rekao je Marinko Koljanin, nezavisni kandidat za župana primorsko-goranskog uz podršku Liste za Rijeku i Kvarnerske inicijative, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio kandidate za svoje zamjenike. Bit će to predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić i potpredsjednik Kvarnerske inicijative – regionalne platforme Zdravko Ivanković

Koljanin je istakao da će voditi afirmativnu kampanju predlažući rješenja i promjene te se koncentrirajući na vođenje Županije s više energije i emocija prema svom kraju.

“Moj moto je “I Rijeka je Županija”, što se slaže s motom Liste i Kvarnerske inicijative – “Rijeka je bez Županije osakaćena, Županija bez Rijeke nemoćna”. To nas je i povezalo. Sinergija Rijeke i Županije treba biti temelj razvoja, a upravo do sada smo bili svjedoci da je Rijeka unutar Županije bila zenemarena, što možemo zahvaliti svakom izostanku prave komunikacije župana Komadine i odlazećeg riječkog gradonačelnika Obersnela. Tome treba stati na kraj”, rekao Koljanin, pozivajući birače da spriječe Komadinu da dobije još jedan mandat jer bi to bila katastrofa za Primorsko-goransku županiju.

“Poslije 20 godina gdje Županija nije u kapitalne riječke sportske objekte uložila ni kune, Komadina se sada sjetio da potpisuje neobavezujuće pismo namjere o ulaganju u sport. To je dostojno prvoaprilske šale”, zaključio je Koljanin, podsjećajući da osim sinergije Rijeke i Županije njegov županijski program i program stranaka koje ga podržavaju obuhvaća bolje gospodarenje pomkorskim dobrom, boklje brendiranje Kvarnera i Gorskog kotara kao turističkih destinacija, mjere za vrazvoj Gorskog kotara i rješavanje problema Marišćine.

Kandidat za zamjenika župana Danko Švorinić vjeruje da će savez regionalnih stranaka i nezavisnih na čelu s Koljaninom biti najugodnije iznenađenje ovih županijskih lokalnih izbora. “Upornim radom Liste za Rijeku za građane u tri posljednja mandata Gradskog vijeća demokratiziran je riječki parlament. U posljednjem sazivu, po prvi puta od višestranačja, Gradsko vijeće nije funkcioniralo kao glasačka mašinerija većine nego se do rješenja dolazilo usuglašavanjem različitih stavova. U takvim okolnostima, težište odlučivanja je po prvi puta prebačeno s izvršne vlasti na Gradsko vijeće i to smatramo našom velikom pobjedom. Isti posao nas čeka u naredne 4 godine u Županijskoj skupštini i zato ovu kandidaturu smatram velikim izazovom. Brzo smo se dogovorili s nezavisnim Koljaninom s obzirom da dijelimo iste stavove o zanemarenosti Rijeke u županiji ali i potrebi znatno veće inicijative kako župana tako i županijskih vlasti”, rekao je Švorinić dodajući da je Koljanin kandidat koji ima veliko iskustvo u uspješnom vođenju sportskih sustava u Hrvatskoj i inozemstvu, te da je riječ je o čovjeku koji je još 2006. godine imao hrabrosti izbaciti Zdravka Mamića na vrhuncu moći iz lože na Kantridi, pa će biti u stanju izbaciti i Komadinu iz Adamičeve.

Zbog neplanirane poslovne obaveze na konferenciji za novinare nije bio Zdravko Ivanković, potpredsjednik Kvarnerske inicijative – regionalne platforme, koja se po prvi put pojavljuje na izborima, pa će osim na razini županije izaći na izbore, samostalno ili zajedno s Listom za Rijeku, u nekoliko jedinica lokalne samouprave poput Opatije, Klane, Kastva i Viškova.
Na pitanje novinara o tome hoće li skupiti 2500 potpisa za kandidaturu za PGŽ župana Koljanin i Švorinić su odgovorili da je do danas skupljeno oko 1900 potpisa te očekuju da bi potreban broj potpisa trebali skupiti do nedjelje. Koljanin će osim kandidature za župana biti i nositelj kandidacijske liste Liste za Rijeku i Kvarnerske inicijative za županijsku skupštinu.

Danko Švorinić je dipl ing pomorskog prometa, rođen 1973. Predsjednik je Liste za Rijeku i vijećnik u posljednja tri saziva Gradska vijeća.

Zdravko Ivanković je dr,med., liječnik s dugogodišnjim iskustvom u medicinskom sustavu, rođen 1959. godine. pročelnik je za sport i tehničku kulturu u Gradu Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari