TIMOVI 14. GENERACIJE STARTUP INKUBATORA RIJEKA

TERSUS – Profesionalna optimizacija čišćenja za novo doba

Sustavi profesionalnog čišćenja u hotelima, bolnicama, školama i pogonima posljednjih godina su pod sve većim pritiscima

Problemi se iskazuju u nedostatku radne snage, neadekvatnim proizvodima za čišćenje, manjku vremena, novim zakonskim propisima, ali i povećanim zahtjevima korisnika.

Upravo iz tih razloga nastao je Tersus, tim 14. generacije Startup inkubatora u kojem djeluju i zajednički rade Nikolina Kovačević Ganić, magistra sanitarnog inženjerstva i Edi Vukušić, tehničar za elektrostrojarstvo.

Njihova vizija

Njihova vizija je olakšavanje i prilagođavanje procesa čišćenja svim zahtjevima pred kojima se nađu korisnici Tersusa.

Nikolina i Edi spajaju znanje o novim tehnologijama, zakonskim propisima i stvarnim uvidima na terenu s pregledom i održavanjem dozirne opreme. Dodatno, vrše edukaciju osoblja o pravilnom korištenju kemijskih sredstava i dozirne opreme, čime se smanjuje mogućnost pogreške i ozljede osoblja, smanjuju se troškovi i vrijeme čišćenja, a istovremeno se podiže higijenski standard.

Klijentima se nude i moderna rješenja u vidu vođenja dokumentacije, radnih uputa i prilagođavanja postupaka čišćenja radnicima sa stranih tržišta.

Vaša poslovna ideja otvara novi pristup čišćenju. Zbog čega je to važno?

Novi problemi zahtijevaju inovativna rješenja. Ono što je važno istaknuti je činjenica da svakom korisniku pristupamo individualno i zajednički dolazimo do najboljih rješenja. Osluškujemo njihove potrebe, ali detektiramo i eventualne propuste. Takvim pristupom optimiziramo potrošnju, smanjujemo troškove, ubrzavamo proces čišćenja te povećavamo kontrolu nad procesima čišćenja i dezinfekcije.

Kako ste došli na ideju da na tržištu nudite optimalne sustave za čišćenje i doziranje?

Kroz dugogodišnje iskustvo na terenu naučili smo da pravilnim korištenjem opreme, uređaja i kemijskih sredstava zapravo sami korisnici štede vrijeme i novac. S vrlo malo truda mogu se postići velike promjene, ako se ljudima omoguće svi alati za rad. Za sve ostalo Tersus stoji na raspolaganju.

Razvojni planovi

Hoće li Tersus u budućnosti doživjeti promjene u smislu ponude novih usluga ili širenja na nova tržišta? Kakvi su vam razvojni planovi?

Svakodnevnim radom na terenu osluškujemo potrebe i probleme naših korisnika te zajednički pronalazimo nova rješenja. Ideja iza projekta je izraditi živi sustav pružanja usluga koji se aktivno prilagođava potrebama, ali radi i na prevenciji i unaprjeđenju usluga. S obzirom na to da naši klijenti posluju na globalnim tržištima, cilj nam je širenje tima i poslovnih partnera u skladu sa zahtjevima.

Navodite da u pronalaženju rješenja za svoje klijente povezujete znanstvenu i stručnu zajednicu. Što to znači iz perspektive vaših potencijalnih klijenata?

Ponekad standardni postupci čišćenja jednostavno nisu dovoljni te korisnici imaju specifične zahtjeve u kojima procese čišćenja moraju odraditi pod iznimno visokim standardima ili im se možda dogodio propust u proizvodnji te imaju problem koji sami ne mogu otkloniti. U takvim situacijama podršku pruža naš tim.

Svaki naš izlazak na teren u potpunosti je prilagođen individualnim problemima klijenta. Na početku definiramo zatečeno stanje u objektu, detektiramo probleme novim pristupom te prema rezultatima predlažemo različita rješenja u skladu s njihovim mogućnostima.

Tersus postaje nadstandard

Zašto smatrate da Tersus može postati nadstandard?

Prvenstveno vjerujemo u svoje znanje i iskustvo stečeno u radu na terenu. Ulazimo u projekt s velikim entuzijazmom jer smo u razgovoru s ljudima na terenu i iz struke dobili potvrdu da je upravo ovakav projekt potreban i već sada imamo veliki broj upita o suradnji. Tersus će potpuno zaokružiti vođenje različitih sustava kvalitete i ubrzati sam proces, pružiti potpunu slijedivost i podići sanitaciju na jedan viši nivo.

Zašto ste se prijavili u Startup inkubator?

Već duže vrijeme imali smo ideju i viziju što želimo, no nedostajalo nam je poduzetničko znanje. Kroz razgovor s prijašnjim korisnicima Startup inkubatora uvidjeli smo priliku da upravo kroz program inkubatora naučimo sve što jedan poduzetnik početnik mora znati. Privukla nas je zaista impozantna lista mentora i mogućnost konzultacija i napredovanja kroz njihove savjete.

Poruka za buduće korisnike

U kojoj mjeri vam je program Startup inkubatora pomogao u smislu unaprjeđenja poduzetničke inicijative? Što vam je najviše koristilo?

Kada smo se prijavili u Startup inkubator imali smo ideju i želju za osnivanjem poduzeća, dok sada pred sam kraj programa, imamo potpuno razvijen poslovni plan, web stranicu, ostvarili smo suradnju s inozemnim startup-om, stekli poznanstva s divnim ljudima i razvijamo poslovnu mrežu.

Mentori su stvarno vrhunski i vrlo pristupačni te s nekima planiramo nastaviti suradnju i po izlasku iz programa. Najveća zahvala ide našoj Emiliji Vodički, koordinatorici inkubatora, koja nas vodi i trpi sve ovo vrijeme te i nezamjenjivim Mirni Ružić i Marijani Škrobonji na svakodnevnoj asistenciji.

Imate li poruku za neke buduće korisnike Startup inkubatora i općenito za ljude koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla?

Ako imate poslovnu ideju, a mislite da nemate poduzetnički duh u sebi, Startup inkubator je pravo mjesto za vas. Ako ne znate od kud krenuti i kome se obratiti, Startup inkubator je pravo mjesto za vas. Ne odustajte od svoje ideje i predajte se odličnoj i entuzijastičnoj ekipi u Startup inkubatoru koja će od vas stvoriti samouvjerene i spremne poduzetnike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari