GLAVNA TEMA - IZBJEGLICE

Tradicionalni uskrsni doručak riječkih nadbiskupa i gradonačelnika sa suradnicima

Gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, predsjednicu Gradskog vijeća Anu Trošelj te zamjenike gradonačelnika Sandru Krpan i Gorana Palčevskog primili su na tradicionalnom doručku uoči proslave najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u Nadbiskupskom domu riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić sa suradnicima.

Tradicija je to duža od dvadeset godina i izraz zajedništva i suradnje te međusobnog uvažavanja i razumijevanja predstavnika crkvene i svjetovne vlasti.

Grad Rijeka je primjer izvrsne suradnje Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke, kazao je mons. Devčić. Imamo isto poslanje, odnosno brigu za iste ljude. Pokušavamo pomoći onome što Grad čini podržavajući projekte koji njeguju zajedništvo, solidarnost, odgovornost prema građanima, odnosno sve onom za što se i Riječka nadbiskupija u svome poslanju zalaže. Svojim primjerom želimo potaknuti i građane na suradnju, poručio je mons. Devčić.

Grdonačelnik Marko Filipović izrazio je radost nastavkom tradicije doručka na Veliku subotu.

“Prilika je ovo, ne samo za zajednički doručak, nego i konstruktivan razgovor o aktualnim temama u gradu, ali i šire, osobito o prihvatu izbjeglica iz Ukrajine, a sve u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i državnom vlašću. Pandemija jenjava, no drugi izazovi su pred nama i  predstavnicima Riječke nadbiskupije. Razmijenit ćemo razmišljanja o tome što možemo više činiti za naše građane”, rekao je Filipović.

U ugodnom i konstruktivnom razgovoru za stolom, uz ranije spomenute teme o prihvatu ukrajinskih izbjeglica, razgovaralo se o prosperitetu grada, demografskoj slici grada te ostalim aktualnim temama. Na kraju, čestitajući najveći kršćanski blagdan, nadbiskupi su s gostima razmijenili prigodne darove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari