TRAIN HUNGARY U LUCI RIJEKA Liberalizacija željezničkog prijevoza roba pogoduje razvoju riječkog prometnog pravca

Foto. Ilustracija

U riječku luku dopremljene su prve količine tereta u organizaciji privatnog željezničkog operatora Train Hungary Podružnica Zagreb, izvijestili su u utorak iz Luke Rijeka.

Zahvaljujući liberalizaciji hrvatskog tržišta željezničkog prijevoza roba, Train Hungary – Podružnica Zagreb izvršila je prijevoz rasutog tereta u poslu otpreme ukupno oko 20.000 tona rezanaca šećerne repe namijenjene punjenju u kontejnere i izvozu preko Luke Rijeka za tržište Dalekog istoka

Zakonodavni okvir Republike Hrvatske ulaskom u EU omogućio je liberalizaciju tržišta usluga željezničkog teretnog prometa i ulazak privatnih operatera.

Veći broj privatnih željezničkih operatora u prijevozu roba donosi konkurenciju, efikasniju i bolju protočnost tereta u kopnenom dijelu riječkog prometnog pravca čime on postaje konkurentniji, što otvara prostor za privlačenje novih količina tereta i porast prometa Luke Rijeka, kaže se u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari