VRIJEME DARIVANJA: Država Primorsko-goranskoj županiji daruje poslovnu zgradu vrijednu 15,7 milijuna kuna!

Adamićeva ulica (foto: screenshot google maps)

Odlukom Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske država će darovati Primorsko-goranskoj županiji poslovnu zgradu u Rijeci u Adamićevoj ulici, koju županija koristi od 1993., vrijednu 15,7 milijuna kuna, a o prihvatu darovanja odlučit će u četvrtak Županijska skupština.

Prijedlog Odluke o prihvatu darovanja poslovne zgrade u Adamićevoj 10 uvršten je u dnevni red sjednice Županijske skupštine i objavljen je na web stranicama županije, prenosi Hina.

Prema prijedlogu, tržišna vrijednost darovanog dijela poslovne zgrade je 15,7 milijuna kuna, sukladno Elaboratu procjene vrijednosti nekretnine iz siječnja 2013., revidiranoj od strane Odjela procjene Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

U obrazloženju odluke navodi se da je županija Odluku o darovanju dijela nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske zaprimila 19. listopada, a da ju je donijelo Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske na sjednici održanoj 1. listopada.

Darovanje te nekretnine županiji utvrđeno je Planom upravljanja imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske za 2015., a tržišna vrijednost dijela nekretnine koja se daruje županiji, a koja u naravi čini poslovnu zgradu na adresi Adamićeva 10 je 15,7 milijuna kuna, prenosi Hina.

Tu zgradu županija koristi od 1993. za obavljanje poslova iz svog djelokruga, u početku temeljem odredbi Odluke Vlade o darovanju dijela poslovnih zgrada i prostorija Repulike Hrvatske u posjed županijama iz 1993., a potom zaključenog Utanačenja s Republikom Hrvatskom iz 1996.

U obrazloženju još stoji da je, budući da tržišna vrijednost prelazi milijun kuna, za donošenje odluke o prihvatu darovanja ovlaštena Županijska skupština.

Sutra svečano potpisivanje ugovora

U četvrtak, 29. listopada 2015. godine s početkom u 15.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), održat će se svečano potpisivanje Ugovora o darovanju dijela nekretnine poslovne zgrade Adamićeva 10 u vlasništvu Republike Hrvatske Primorsko-goranskoj županiji. Pored navedenog Ugovora, a kao preduvjet darovanja spomenute nekretnine Županiji, potpisat će se i Međuvlasnički ugovor između Republike Hrvatske i Grada Rijeke.

Ugovor o darovanju potpisat će župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, dok će Međuvlasnički ugovor s predstojnikom Pejnovićem potpisati pročelnik Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom Grada Rijeke Vladimir Benac.

Potpisivanjem Ugovora zgrada u kojoj se nalazi sjedište Županije u Rijeci prijeći će u trajno vlasništvo Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari