ZELENI KAMPUS

TRSAT Studenti na području Kampusa posadili šljive, smokve i nisko raslinje

Izvor: Blog: sv1wildchild.com

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci početkom ožujka u organizaciji Studentskog centra Rijeka održana je akcija sadnje šljiva, smokava i niskog raslinja kojom se nastavlja projekt ozelenjivanja Kampusa

Uz restoran Kampus već imamo 30-tak voćki koje daju plodove – trešnje, šljive i smokve. Željeli bismo prvi imati aleju smokava, uz šetnicu na Kampusu, budući da je smokva bila hraniteljica ovog kraja, istaknuo je ravnatelj SCRI-a mr. Dinko Jurjević.

Ovo su početni koraci, a ovdje će za 15-ak godina biti pravi voćnjaci. Veselimo se ovakvim akcijama, istaknula je prorektorica za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marta Žuvić, koja se u ime Sveučilišta i rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije pridružila sadnji.

VIDEO DANA:

Sadnji se pridružio i g. Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskog centra Varaždin, koji se nalazio u posjetu riječkom Studentskom centru.

Studentski centar Rijeka nekoliko puta godišnje organizira ovakve ekološke akcije. Uglavnom se sade stabla primorskog kraja, voćke i nisko raslinje, a cilj je da Kampus bude ozelenjen, ali i da studenti mogu jesti sa stabala voće koje nije tretirano.

Ovim se akcijama SCRI uklapa u politiku Sveučilišta u Rijeci, koje ima želju postati ekološko sveučilište sa ”zelenim” Kampusom i Sveučilište bez plastike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari