NA VELEUČILIŠTU PAR

Trst kao inspiracija: Riccardo Illy održat će predavanje ‘Preobrazba grada u boljega sebe – primjer Trsta

Poslovni klub PartneRI, uz pokroviteljstvo Veleučilišta PAR i suradnju s Generalnim konzulatom Republike Italije u Rijeci, za javnost će organizirati predavanje pod nazivom „Preobrazba grada u boljega sebe – primjer Trsta.“

Predavanje će održati Riccardo Illy, 8. studenoga 2023., s početkom u 17 sati, u prostorijama Veleučilišta PAR na adresi Trg Riječke rezolucije 4, Rijeka.

Riccardo Illy značajna je ličnost današnjice, poznat u svijetu poduzetništva, politike, ali i kao talentirani novinar i pisac. Od 2004. do 2019. bio je predsjednik, a od tada aktivno djeluje kao potpredsjednik uprave obiteljske kompanije Illy, jednog od najpoznatijih svjetskih brendova kave. Nekadašnji je gradonačelnik Trsta i predsjednik regije Friuli-Venezia Giulia te autor brojnih knjiga, a njegova posljednja knjiga, „The Art of Excellent Products”“, objavljena je 2022.

Gospodin Illy govorit će kako je kroz svoje političko i poslovno djelovanje, a naročito sa svojim suradnicima formirao strategije i sudjelovao u njihovoj provedbi, odnosno transformaciji i modernizaciji grada Trsta, koji je još za njegova mandata započeo znatno mijenjati svoju fizionomiju da bi danas bio jedan od najpoželjnijih talijanskih gradova za život i rad, ali i atraktivna turistička destinacija.

Kroz to se predavanje na primjeru grada iz naše neposredne blizine, želi ukazati na sve mogućnosti koje su dostupne i primjenjive za transformaciju našega grada Rijeke i regije te se upravo na tim tršćanskim primjerima dobre prakse možemo motivirati i potaknuti daljnji razvoj svojeg grada te ujedno pridonijeti umrežavanju Trsta i Rijeke. Osim što su geografski blizu, Rijeka i Trst imaju mnogo toga zajedničkoga te su veličinom, karakterom i poviješću slični gradovi. Stoga iz predavanja Riccarda Illyja iz prve ruke možemo saznati kako unaprijediti i uspješno transformirati grad te koje je on sve korake poduzeo na putu do uspješne transformacije grada Trsta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari