PREDSTAVNICI FIRME

Tvrtka Jadranska vrata d.d. KBC-u Rijeka donirala EKG aparat

Predstavnici AGCT-a (tvrtke Jadranska vrata d.d.) danas su posjetili KBC Rijeka kako bi Klinici za radioterapiju i onkologiju uručili donaciju – EKG aparat. Trendovi u liječenju pokazali su međuovisnost između kemoterapije i stanja srca, stoga je ovaj EKG (elektrokardiogram) uređaj velika prednost za Kliniku gdje će se svakodnevno koristiti kod pacijenata prije i nakon primanja kemoterapije.

Izvršni direktor AGCT -a Emmanuel Papagiannakis napomenuo je da je Hrvatska nažalost među prvih deset zemalja s najvećom stopom smrtnosti uzrokovanih izlječivim vrstama karcinomima. Znamo da bi mnogo više Hrvata moglo preživjeti i pobijediti rak ukoliko se isti na vrijeme dijagnosticira. Zbog toga smo započeli internu kampanju podizanja svijesti te nizom aktivnosti potaknuli važnost redovitih zdravstvenih pregleda i ranog otkrivanja. Istovremeno želimo zahvaliti predanom medicinskom osoblju u Rijeci koje pruža tretmane i bolje ishode onima koji pate od bolesti.

“Koristim priliku zahvaliti tvrtki Jadranska vrata d.d. koja ovom vrijednom donacijom EKG aparata Klinici za radioterapiju i onkologiju iskazuje društvenu odgovornost. Ova će donacija unaprijediti uvjete liječenja i pomoći u radu s posebno osjetljivim skupinama bolesnika. Moderna onkologija je sve uže povezana s ranim otkrivanjem kardiovaskularnih reakcija na kemoterapiju što ovoj donaciji daje dodatnu dimenziju i više sigurnosti za naše pacijente.” – istaknuo je prilikom primopredaje uređaja ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić.

VIDEO DANA:

Predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju prof.dr.sc. Ingrid Belac Lovasić, dr.med. nadovezala se riječima: „Zahvaljujem se tvrtki Jadranska vrata d.d. na vrijednoj donaciji Klinici za radioterapiju i onkologiju. Donirani EKG aparat će nam uvelike pomoći u radu s našim onkološkim bolesnicima, te unaprijediti uvjete liječenja. Ova donacija pokazuje svjesnost i socijalnu osjetljivost našeg društva i želju za poboljšanjem uvjeta i ishoda liječenja onkoloških bolesnika.“

Ponosni smo što imamo priliku podržati lokalnu medicinsku zajednicu u borbi protiv raka, te skrenuti pažnju na važnost njegova pravovremena otkrivanja. Redovitim odlascima na liječničke preglede i kontrole rak se može na vrijeme otkriti te time i izliječiti, što možemo  i sami potvrditi na temelju osobnog iskustva – istaknuli su predstavnici AGCT-a.

Na fotografiji, s lijeva na desno: predstavnici AGCT-a,  ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić, Predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju prof.dr.sc. Ingrid Belac Lovasić, dr.med. te ostali predstavnici KBC-a Rijeka i AGCT-a

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari