ZA SENZORNU SOBU

Tvrtka Opatija 21 donirala sredstva Kolibrićima opatijskog DND-a

Tvrtka Opatija 21 donirala je sredstva za opremanje senzorne sobe u prostorima Društva „Naša djeca“ Opatija, namijenjene Kolibrićima – djeci s poteškoćama u razvoju i s kroničnim bolestima uključenoj u program koji se već 20 godina uspješno provodi.

Financijskim sredstvima od 16 tisuća kuna dodatno je opremljena senzorna soba, nabavljen je glazbeni kutak, upotpunjen kreativnim didaktičkim materijalom i uređen prostor za opuštanje – tiha soba.

– Opatija 21 nastavlja svoju politiku društvene odgovornosti tako što svake godine donira zdravstvene, socijalne ili obrazovne ustanove u lokalnoj zajednici, a opatijsko Društvo „Naša djeca“ koje se nalazi u neposrednoj blizini tvrtke donaciju je primilo drugu godinu za redom. I dalje namjeravamo nastaviti s ovakvim projektima i osobito mi je zadovoljstvo što možemo pomoći djeci, kazao je direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok.

VIDEO DANA:

Gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin je istaknuo svoje zadovoljstvo ovakvom tradicijom u poslovanju gradske tvrtke te naglasio da je uvjeren u nastavak ove dobre prakse nagrada za koju je osmjeh na dječjim licima.

– Kroz programe koje provode Kolibrići je organizirana potpora, edukacija, organizacija slobodnog vremena i materijalna pomoć obiteljima. Sredstva za realizaciju programa osigurana su gradskim proračunom, kazao je gradonačelnik Kirigin.

– Vrijedna donacija nam puno znači na početku godine u kojoj obilježavamo 20 godina našeg programa Kolibrići. Do danas je kroz našu radionicu prošlo 116 djece s područja Opatije i susjednih općina. Sve su edukacije i radionice pod stručnim vodstvom, a uskoro krećemo s novim programom „Terapija igre“. Ove godine DND Opatija obilježava još jednu vrijednu obljetnicu – 70 godina postojanja. DND je osmislio i pokrenuo velike projekte u Opatiji, primjerice prvi defektološki kabinet 2008. godine i prvi logopedski kabinet 2009., a u planu je nakon senzorne sobe i uređenje senzornog vrta, rekla je Sanja Škorić, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari