Tvrtkama iz PGŽ u gradskoj vijećnici podijeljeni certifikati bonitetne izvrsnosti

U Gradskoj vijećnici održan je poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki Primorsko-goranske županije i svečana podjela Certifikata bonitetne izvrsnosti

Bonitetna izvrsnost definira nadprosječnu kreditnu sposobnost poslovnog subjekta, a Certifikat bonitetne izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg stabilnog i kvalitetnog rada, što certificirane tvrtke stavlja u sam vrh domaće ekonomije, stavljajući ih u ravnopravni položaj s tvrtkama iz EU-a.

Svečanosti je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, a Certifikat bonitetne izvrsnosti tvrtkama s područja Primorsko-goranske županije uručio im je Bojan Jurić, voditelj marketinga tvrtke Bisnode.

Od ukupnog broja aktivnih tvrtki u Hrvatskoj, njih 11,65% tvrtki ima mogućnost biti u društvu izvrsnih. Od ukupnog broja registriranih tvrtki na području Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije,12,00% je bonitetno izvrsnih, a one sudjeluju u ukupnom prihodu sa 79,4%, u ukupnoj dobiti s čak 99,5% i zapošljavaju 72% zaposlenika u Primorsko-goranskoj županiji.

Čestitavši tvrtkama na dobivanju certifikata, koji dokazuje njihovu kvalitetu i izvrsnost, zamjenik riječkog gradonačelnika Filipović istaknuo je kako su upravo male i srednje tvrtke kičma riječkog gospodarstva.

To prepoznaje i Grad Rijeka, koji je putem Odjela za poduzetništvo u proteklih 11 godina dodijelio preko tisuću bespovratnih potpora ukupne vrijednosti nešto manje od 16 milijuna kuna, Tehnološko-edukacijski poduzetnički inkubator „Proizvodni park Torpedo“ u završnoj je fazi realizacije, a 2019. godina najproduktivnija je u dosadašnjem radu Startup inkubatora Rijeka, odnedavno otvorenog ne samo za mlade, već za sve poduzetnike s dobrom poduzetničkom idejom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari