U Rijeci boravio direktor međunarodne organizacije turkijske kulture, predstavljeni mu Rijeka i projekt EPK 2020

Predstavnici Grada Rijeke i društva Rijeka 2020 održali su prijem za Dusena Kasseinova, bivšeg ministra kulture Republike Kazahstan i generalnog direktora međunarodne organizacije turkofone kulture Turksoy.

Zaželjevši mu dobrodošlicu u Rijeku, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat predstavio je naš grad, koji će iduće godine ponosno ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture. Uz njega, na prijamu je bio i Dorian Celcer, koordinator partnerstava i protokola Rijeke 2020, društva kojeg je Grad Rijeka osnovao s ciljem provođenja programa Europske prijestolnice kulture, kao i Višnja Višnjić Karković, savjetnica za kazališnu i scensku umjetnost u gradskom Odjelu za kulturu.

Direktor Turksoya Kasseinov istaknuo je kako je upravo činjenica da će naš grad iduće godine ponijeti ovu prestižnu titulu bio razlog što je došao u posjet Rijeci. Naime, Turksoy je je međunarodna kulturna organizacija zemalja i regija u kojoj žive turkijski narodi i govori se turkijskim jezikom, a svake godine od 2012. bira prijestolnicu kulture turkijskog svijeta. Tako će 2020. godine prijestolnica kulture biti uzbekistanski grad Khiva.

„Naša je želja da uspostavimo suradnju između europskog i turkijskog svijeta u sljedećoj godini, a glavna ideja da razmijenimo kulturne programe između Rijeke i Khive“, kazao je Dusena Kasseinova, u čijoj pratnji je bio Tleuzhan Seksenbay, savjetnik u Veleposlanstvo Republike Kazahstan u Hrvatskoj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari